Ukens drink

Norwegian 75

Jakten på sommerstemning begynner og kanskje slutter med dette i glasset

Jakten på sommerstemning begynner og kanskje slutter med dette i glasset

For denne drinken vil du lage igjen og igjen.
Aase E. Jacobsen
04 Juni 2021 - 12:00

Kombinasjonen av en sommerlig krydret akevitt - sitron og champagne eller annen tørr musserende, er akkurat det du lengter etter i glasset. Forfriskende og tørt, men også med god karakter. Et veldig godt alternativ til all spritzen som serveres.

Det er folkene bak cocktailbaren Svanen i Oslo som har skapt denne drinken. 

– Norwegian 75 er en vri på den klassiske French 75-cocktailen, som opprinnelig er basert på gin, sier Yunus Yildiz, daglig leder og innehaver.

Her kan du lese om hvilke typer drinker de lager på Svanen

På Svanen bruker de ofte norsk akevitt i drinkene.

– Mange er opptatt av kortreiste og lokale matvarer nå. Da er det jo gode grunner til å bruke akevitt, som også er lett å lage cocktails med. Jeg håper bare flere tør å bruke akevitt – særlig i stedet for gin, men noen av de lagrede akevittene kan fint erstatte whiskey og rom, sier Yunus.

Og da håndverksdestilleriet Atlungstad sto igjen med masse sitron etter å ha skrelt 70 kilo økologiske sitroner til sin sommerakevitt som ble lansert i basisutvalget nå i mai, var Svanen klar til å ta mot restene. Det er denne akevitten som er brukt i ukens oppskrift.

Blant ingrediensene er også kortreiste råvarer som dill og krondill fra Skjærgård gartneri i Vestfold. Spriten er som for alle norsk akevitt basert på norske poteter.

Se våre andre oppskrifter med akevitt

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her