Kake
Jo mer klissete, jo bedre smaker denne kaken

Jo mer klissete, jo bedre smaker denne kaken

Mudcake, sølekake eller klissekake. Kjært barn og så videre. Her er i alle fall oppskriften på det som kan bli din nye favoritt.
16 Oktober 2014 - 14:10

Det er uansett ikke noe tiltalende navn på denne kaken, men bake den litt grisete fasaden skjuler det seg en smaksrik kake som du bare må like.

Svært lettlaget

Opprinnelig het kaken Mississippi mud pie og har fått navnet siden den ligner den gjørmete elvebredden til Mississippi. Den lages egentlig av en fyldig sjokoladesaus som legges oppå en sprø smuldrebunn av sjokolade.

I ukens versjon er bunnen myk og glasuren klissete og med smak av kokos. Men godt og ikke minst enkel er kaken fortsatt.

Har du kokos til overs, kan du lage dette

Mud pie skal ha oppstått en gang etter siste verdenskrig og er et resultat av etterkrigstidens råvaremangel. Den første gangen oppskriften stod på trykk var imidlertid så sent som i 1975.

TIPS: Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter.

Klissekake med kokostosca i langpanne

Klissekake med kokostosca i langpanne

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og brun farin. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre.
  2. Bland i melet. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Bland imens sammen ingrediensene til toscaen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter.
  4. Fordel røren på kaken, og stek i ytterligere 10 minutter.
  5. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.
Tips:
Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat
Dagens rett

Nå skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat

God hjemmelaget lapskaus er ikke hverdagskost lenger. Og det er synd, for det er svært enkelt og godt om du følger våre råd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her