Jo mer klissete, jo bedre smaker denne kaken

Jo mer klissete, jo bedre smaker denne kaken

Mudcake, sølekake eller klissekake. Kjært barn og så videre. Her er i alle fall oppskriften på det som kan bli din nye favoritt.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det er uansett ikke noe tiltalende navn på denne kaken, men bake den litt grisete fasaden skjuler det seg en smaksrik kake som du bare må like.

Svært lettlaget

Opprinnelig het kaken Mississippi mud pie og har fått navnet siden den ligner den gjørmete elvebredden til Mississippi. Den lages egentlig av en fyldig sjokoladesaus som legges oppå en sprø smuldrebunn av sjokolade.

I ukens versjon er bunnen myk og glasuren klissete og med smak av kokos. Men godt og ikke minst enkel er kaken fortsatt.

Har du kokos til overs, kan du lage dette

Mud pie skal ha oppstått en gang etter siste verdenskrig og er et resultat av etterkrigstidens råvaremangel. Den første gangen oppskriften stod på trykk var imidlertid så sent som i 1975.

TIPS: Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter. Se flere nyttige kokketips

Klissekake med kokostosca i langpanne

Antall porsjoner

ca. 20 stykker

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kake
5 stk
1 dl
3 krm
3.5 dl
Toscaglasur

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og brun farin. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre. Bland i melet. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.

Bland imens sammen ingrediensene til toscaen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter. Fordel røren på kaken, og stek i ytterligere 10 minutter. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.

Tips:
Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen