«Kaffe på vent» er kommet til Oslo

Kjøp to kaffekopper. Drikk en selv og spar den andre til en som ikke har råd til en.

– Jeg leste om det på sosiale medier, og i formiddag bestemte vi oss for å starte med det her. Det er jo et genialt konsept! sier Cecilie Conradi, som driver den nyåpnede kafeen Søstrene Conradi på Bislet i Oslo.

Ifølge osloby.no startet trenden i Italia, og i påsken ble det opprettet en norsk Facebook-kampanje for «kaffe på vent».

Ordningen fungerer slik: Når noen kjøper en «kaffe på vent», betyr dette at man betaler for to (eller flere) kopper kaffe, og deretter ber om å få én kopp servert.
Kvitteringen for den betalte koppen henges da opp på en plakat på veggen. Etterpå kan kvitteringen veksles inn i en kopp kaffe av noen andre. Conradi er ikke bekymret for at noen vil utnytte ordningen og er innstilt på å stole på folk.

– Samvittigheten burde stikke dersom du egentlig har råd til å kjøpe den selv.

Steinar Paulsrud i Kaffebrenneriet tror ikke kjeden vil satse på «kaffe på vent».

– Vår type «kaffe på vent» er å fokusere på kvalitet og driftsgrunnlag for bøndene som produserer kaffen, sier han til osloby.no.

LES OGSÅ: Baristamester for andre gang på rad

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen