Kan tape to millioner

Fra 1. april i år måtte utestedene i Horten kommune stenge kranene klokken to - en time tidligere enn før. Det svir.
Redaksjonen
16 Mai 2008 - 17:45

Tore Andersen eier utestedene Lace og Håndverkeren. Han har allerede fått merke konsekvensene av innskrenkningen av skjenketiden.
 
- Jeg har tapt en del. Uten tvil, sier Tore Andersen.
 
Annerledes i Tønsberg
I nabobyen Tønsberg er det forskjell på sommer og vinter. I sommerhalvåret får utestedene skjenke alkohol til klokken 03.00. Altså en time lenger enn i Horten.
 
Andersen mener det er urettferdig at det ikke er like konkurransevilkår i de to nabobyene.
 
- Det er greit man reduserer skjenketidene, men det bør være likt. Jeg forstår ikke at politikerne gjør sånt, sier han.
 
Han frykter at flere vil dra til Tønsberg i sommerhalvåret fremfor å gå ut i Horten. Selv om politikerne i utgangspunktet ønsker å få folk til å benytte seg av tilbudene i Horten.
 
Aksepterer vedtaket
- Jeg må akseptere vedtaket, med det gagner ikke byen, sier Andersen til Gjengangeren.

Andersen mener kommunen legger dårlig til rette for utesteder og restauranter i Horten.

- De vil ta vare på turismen, men det de gjør her er det stikk motsatte. Jeg har holdt på i utelivsbransjen i 20 år og de har også prøvd å få til dette tidligere, sier Andersen.
 
Betydelig nedgang
Allerede nå har han merket en betydelig nedgang i omsetningen og han mener det fullt og helt skyldes at han ikke får skjenke mellom 02.00 og 03.00.
 
- Det har veldig mye å si. Det er den beste timen. Folk går ikke ut før i elleve-tolvtida uansett, sier han.
 
- Jeg kommer nok til å tape 1-2 millioner på dette i år, fastslår Andersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her