Kina forbi Storbritannia

Kina forbi Storbritannia

Rykker opp på fjerdeplass på lista over verdens vindrikkende nasjoner.

I løpet av det siste året, drakk kineserne nok vin til å rykke inn på topp fem-lista over verdens vindrikkende folk, viser nye tall fra Vinexpo.

Undersøkelsen The International Wine & Spirit Research (IWSR) viser at forbruket av vin steg med 33.4 prosent i Kina (Hong Kong inkludert) mellom 2009 og 2010.

Nå spås det en vekst i forbruket på over 54 prosent mellom 2011 og 2015.

- Alle vinprodusenter tenker nå “Kina, Kina, Kina”, sier Robert Beynat i Vinexpo til decanter.com.

Det gjennemsnitlige forbruket for en voksen kineser forventes å stige fra 1,9 til to liter i året. Til sammenlikning vil en franskmann eller en italiener drikke rundt 50 liter vin i året i 2015, mens en amerikaner vil drikke 13 liter.

I Storbritannia vil forbruket trolig gå ned fra 26 til 24 liter per person.

Målt i volum, er det nå i USA det drikkes mest vin. I 2011 gikk det unna cirka 3,7 milliarder vinflasker i landet, og i 2015 vil tallet trolig ligge enda 10 prosent høyere.

Undersøkelsen fra Vinexpo/IWSR ble utført i 114 forbrukermarkeder og i 28 vinproduserende land. Til sammen ble det drukket 31,6 milliarder flasker vin i perioden, en økning på 4,5 prosent fra forrige undersøkelse i 2006.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen