Kineserne anerkjenner Champagne

Kineserne anerkjenner Champagne

Blir det fjerde geografiske navnet som får beskyttelse i Kina.

Champagne har gjennom mange år ført en kamp for å oppnå beskyttelse av navnet på regionen. I EU er produsenter fra andre regioner og land forhindret fra å kalle musserenede vin for champagne, men bildet er et helt annet i resten av verden, skriver vinavisen.dk.

Derfor har CIVC (Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne) og champagneprodusentene god grunn til å feire at den kinesiske regjeringen nå anerkjenner Champagne som en beskyttet betegnelse. I Kina er Champagne et vanlig navn på alt fra vin til stearinlys og leketøy for hunder, derfor kommer anerkjennelsen en smule overraskende.

I tillegg er det bare fjerde gang Kina offisielt anerkjenner et navn innenfor vin- og spritsektoren som beskyttet. I tillegg til Champagne dreier det seg om Napa Valley, Cognac og Scotch Whisky.

Ifølge The Drinks Business blir det nå enklere for CIVC å rettsforfølge misbruk i Kina, som er et stort vekstområde for fransk sprudlevin.

LES OGSÅ: Kina gransker europeisk vin

I 2002 importerte landet 50 000 flasker champagne. I 2006 var tallet steget til 500 000 flasker, i 2010 til én million og i fjor til to millioner flasker, ifølge magasinet La Vigne.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen