Kineserne anerkjenner Champagne

Kineserne anerkjenner Champagne

Blir det fjerde geografiske navnet som får beskyttelse i Kina.

Champagne har gjennom mange år ført en kamp for å oppnå beskyttelse av navnet på regionen. I EU er produsenter fra andre regioner og land forhindret fra å kalle musserenede vin for champagne, men bildet er et helt annet i resten av verden, skriver vinavisen.dk.

Derfor har CIVC (Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne) og champagneprodusentene god grunn til å feire at den kinesiske regjeringen nå anerkjenner Champagne som en beskyttet betegnelse. I Kina er Champagne et vanlig navn på alt fra vin til stearinlys og leketøy for hunder, derfor kommer anerkjennelsen en smule overraskende.

I tillegg er det bare fjerde gang Kina offisielt anerkjenner et navn innenfor vin- og spritsektoren som beskyttet. I tillegg til Champagne dreier det seg om Napa Valley, Cognac og Scotch Whisky.

Ifølge The Drinks Business blir det nå enklere for CIVC å rettsforfølge misbruk i Kina, som er et stort vekstområde for fransk sprudlevin.

LES OGSÅ: Kina gransker europeisk vin

I 2002 importerte landet 50 000 flasker champagne. I 2006 var tallet steget til 500 000 flasker, i 2010 til én million og i fjor til to millioner flasker, ifølge magasinet La Vigne.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen