Kina gransker europeisk vin

Kina gransker europeisk vin

Undersøker om vin blir dumpet på det kinesiske markedet.

Det kinesiske tiltaket kommer dagen etter at EU innførte straffetoll på kinesiske solcellepaneler. Det ses på som en kraftig opptrapping av handelskonflikten mellom de to stormaktene, melder NTB. Kina er EUs nest største handelspartner.

En talsmann for handelsdepartementet i Beijing opplyser at det er startet undersøkelser av om europeiske viner subsidieres og dumpes i Kina.

Handelsstriden omfatter fra før også telekommunikasjonsindustrien og kjemikalier. Onsdag ble kinesiske solcellepaneler ilagt straffetoll i EU, fordi EU mener produktene selges for mindre enn det koster å lage dem.

At det er nettopp vin som nå rammes av en kinesisk reaksjon, kan skyldes at Frankrike har vært svært positiv til straffetoll på solcellepaneler, mens Tyskland har vært imot.

LES OGSÅ: Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Frankrike var den største vinleverandøren til Kina i fjor. Til sammen solgte landet 148 millioner liter, til en verdi av over 4,5 milliarder kroner, ifølge kinesisk tollstatisitikk.

LES OGSÅ: Den kinesiske invasjonen fortsetter

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen