Kinesisk casinokonge kjøper fransk stolthet

Kinesisk casinokonge kjøper fransk stolthet

For første gang er et Burgund-slott solgt til Kina. Og det er ikke et hvilket som helst slott …
27 August 2012 - 17:18

Det er selveste Château de Gevrey-Chambertin, oppkalt etter landsbyen med samme navn i Côte de Nuits, som er kommet på kinesiske hender.

Slottets røtter går helt tilbake til 1100-tallet, og slottet leverer noen av Burgunds mest anerkjente viner, skriver vinavisen.dk.

LES OGSÅ: Kinesere invaderer Australia

Salget til Louis Ng Chi Sing, en casinokonge fra Macao, har vakt en storm av protester fra lokale vinprodusenter. Syndikatet i Gevrey-Chambertin, som representerer produsenterne, bød fem millioner euro eiendommen - to millioner over takst - men ble klart slått av det kinesiske budet på åtte millioner euro.

– Frankrike selger sin sjel, tordner de franske produsentene, som mener de utsettes for en «invasjon av fremmede». Nå krever de at regjerningen griper inn og stanser salget av landets kulturarv.

LES OGSÅ: Bordeaux mottar kineserne som redningsmenn

Samtidig ryktes det at to andre berømte domainer i Burgund er til salgs – i hemmelighet – og at disse også kan komme på kinesiske hender.

Ifølge Vinavisen har vinprodusenter i Burgund vanskeligere for å svelge salg til utenforstående. I uminnelige tider har det vært tradisjon for at eiendommer blir kjøpt av produsenter i nærområdet.

Salget til Louis Ng Chi Sing vekker imidlertid ikke bare protester. Flere røster tar til orde for at slottets gamle bygninger og vinmarker vil bli tatt godt hånd om, og at dyrking og framstilling av vin fremdeles vil være i franske hender.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her