Drikke
Kjøp elegant rosé taxfree

Kjøp elegant rosé taxfree

Du sparer 61 kroner på å kjøpe denne rosévinen på flyplassen. Eller du kan kline til med årets beste rosa dråper.
Aase E. Jacobsen
12 Juli 2013 - 13:45

Ch. d'Esclans Whispering Angel 2012 (97688) til kroner 129 på flyplassen, er en fruktig elegant og lekker rosé som de beste du har smakt fra din Provence-ferie. Utmerket til sommerlige sjømatretter som skalldyrplatå eller grillet fisk.

Mer lysrosa enn rosa

Ch. d’Esclans vin er ved siden av superkjendisene Jolie-Pitts Ch. Miraval Rosé 2012 (6234), også denne til kroner 129, det beste fra taxfree-butikkens rosa avdeling.

Les mer om Brangelinas vin

Ellers skal vi si lysrosa, for disse moderne Provence-roséene er bare svakt rosafargete.

Se vår store test av roséviner

Bak denne vinen står Sacha Lichine, sønnen til Alexis Lichine, den tidligere eieren av Margaux-slottet Prieuré-Lichine. Sacha kjøpte Provence-eiendommen Ch d’Esclans i 2006.

Sammen med vinmaker Patrick Léon, med en imponerende cv bak seg fra de aller beste adresser, satte han seg som mål å lage det ypperste innen rosévin.

Gunstig også internasjonalt

Det betyr et minimum av skallkontakt for å unngå mest mulig oksygenpåvirkning for den følsomme grenachedruen – derav den svært lyse fargen.

Whispering Angel er den billigste de lager. Med en polpris på 190 kroner og en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på 121 kroner, skjønner vi fort at taxfree-prisen på kroner 129 er gunstig.

Neste trinn er Ch. d'Esclans 2012 (97689)til 209 kroner taxfree, men som altså bare er 31 kroner billligere enn på polet. En virkelig flott og gunstig priset rosé, definitivt årets beste rosévin med nydelig gul og oransje frukt, stor god munnfølelse og veldig god lengde. Nyt den til dine beste sjømatretter. Den er laget delvis av druer fra svært gamle grenachestokker hvilket forklarer konsentrasjonen. Den er dessuten fremstilt i brukte fat hvilket skaper en annen og åpnere stil.

Gjennomsiktig stil

Ch. d’Esclans er en eiendom på 44 hektar vinmarker hvor grenache dekker tre firedeler av arealet, og hvor 27 prosent av vinstokkene er mer enn 80 år gamle. Jordsmonnet er kalk- og leirholdig hvilket sikrer god syre, et visst mineralpreg etter hvert og god frukt for den endelige vinen.

Druene plukkes manuelt grytidlig om morgenen i små kasser for å bevare mest mulig av den friske rene frukten. Resultatet er i dobbel forstand svært «gjennomsiktige» roséer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten
Dagens rett
Fiskegryte med sopp

By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten

Har du nyplukket sopp, blir den ekstra god, men sjampinjong fra butikken gjør også susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her