Drikke
Kjøp elegant rosé taxfree

Kjøp elegant rosé taxfree

Du sparer 61 kroner på å kjøpe denne rosévinen på flyplassen. Eller du kan kline til med årets beste rosa dråper.
Aase E. Jacobsen
12 Juli 2013 - 12:45

Ch. d'Esclans Whispering Angel 2012 (97688) til kroner 129 på flyplassen, er en fruktig elegant og lekker rosé som de beste du har smakt fra din Provence-ferie. Utmerket til sommerlige sjømatretter som skalldyrplatå eller grillet fisk.

Mer lysrosa enn rosa

Ch. d’Esclans vin er ved siden av superkjendisene Jolie-Pitts Ch. Miraval Rosé 2012 (6234), også denne til kroner 129, det beste fra taxfree-butikkens rosa avdeling.

Les mer om Brangelinas vin

Ellers skal vi si lysrosa, for disse moderne Provence-roséene er bare svakt rosafargete.

Se vår store test av roséviner

Bak denne vinen står Sacha Lichine, sønnen til Alexis Lichine, den tidligere eieren av Margaux-slottet Prieuré-Lichine. Sacha kjøpte Provence-eiendommen Ch d’Esclans i 2006.

Sammen med vinmaker Patrick Léon, med en imponerende cv bak seg fra de aller beste adresser, satte han seg som mål å lage det ypperste innen rosévin.

Gunstig også internasjonalt

Det betyr et minimum av skallkontakt for å unngå mest mulig oksygenpåvirkning for den følsomme grenachedruen – derav den svært lyse fargen.

Whispering Angel er den billigste de lager. Med en polpris på 190 kroner og en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på 121 kroner, skjønner vi fort at taxfree-prisen på kroner 129 er gunstig.

Neste trinn er Ch. d'Esclans 2012 (97689)til 209 kroner taxfree, men som altså bare er 31 kroner billligere enn på polet. En virkelig flott og gunstig priset rosé, definitivt årets beste rosévin med nydelig gul og oransje frukt, stor god munnfølelse og veldig god lengde. Nyt den til dine beste sjømatretter. Den er laget delvis av druer fra svært gamle grenachestokker hvilket forklarer konsentrasjonen. Den er dessuten fremstilt i brukte fat hvilket skaper en annen og åpnere stil.

Gjennomsiktig stil

Ch. d’Esclans er en eiendom på 44 hektar vinmarker hvor grenache dekker tre firedeler av arealet, og hvor 27 prosent av vinstokkene er mer enn 80 år gamle. Jordsmonnet er kalk- og leirholdig hvilket sikrer god syre, et visst mineralpreg etter hvert og god frukt for den endelige vinen.

Druene plukkes manuelt grytidlig om morgenen i små kasser for å bevare mest mulig av den friske rene frukten. Resultatet er i dobbel forstand svært «gjennomsiktige» roséer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her