Smaker av kjendisliv

Denne roséen er langt mer seriøs enn navnet skulle tilsi. En rosé som heter Pink Floyd høres i utgangspunktet suspekt ut.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Men Provence-vinslottet Ch. Miraval er først og fremst en vingård. Flere tiår med hyppige besøk av kjendiser, som i de siste årene har vært toppet av verdens mest berømte leietakere, Angelina Jolie og Brad Pitt , har imidlertid gitt stedet et spesielt renommé.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lekkerbisken
Slottet huser nemlig også et anerkjent lydstudio, som både Sting, Rolling Stones og Pink Floyd har brukt. Og sistnevnte som var i Norge med sin The Wall-turné for en måned siden, har sågar fått en av vinene kalt opp etter seg siden deler av The Wall-albumet (1979) ble spilt inn her. Kan det også ha noe med at bandmedlemmene satte ekstra pris på gårdens rosé?

I så fall er det lett å forstå, for Ch. Miraval Pink Floyd 2010 (92406) er en lekkerbisken og en svært seriøs rosé som stilmessig minner mye om en rosa champagne. Nydelig til mat, eller som et boblefritt alternativ til aperitiffen.

Økologisk
Men de hvite og røde vinene fra vingården er også interessante. Ch. Miraval Clara Lua 2010 (92405) er en ganske rik hvit provencevin med flott mineralkarakter og således en svært god matvin. Den røde Ch. Miraval 2005 (92407) er veldig klassisk i stilen og et modent og innsmigrende følge til oksesteik eller lam.

Den imponerende vingården eies siden 1992 av en amerikansk forretningsmann, Tom Bowe. Familien satte i gang store forbedringsarbeider i vinmarker og vinkjellere utover nittitallet og Miraval var den første vingården i Provence til å få økologisk sertifisering (Ecocert). Nærmeste landsby er for øvrig Correns som er kjent som Frankrikes første økologiske landsby, så omgivelsene er ideelle for bevisste celebriteter.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Miraval Pink Floyd 2010

Produsent:
Ch. Miraval
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Coteaux Varois
Pris:
163,00 kr
Varenummer:
92406
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Miraval Clara Lua 2010

Produsent:
Ch. Miraval
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Coteaux Varois
Pris:
159,60 kr
Varenummer:
92405
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Miraval 2005

Produsent:
Ch. Miraval
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Coteaux Varois
Pris:
168,90 kr
Varenummer:
92407
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen