Klar for VM i grilling

Craig Whitson er lagleder når det norske laget på 11 grillkokker skal kjempe i VM.
Redaksjonen
09 Mai 2008 - 13:00

Til helgen reiser laget til Memphis i USA. Konkurransen er 17.mai, men mye skal skje før det.
 
- Jeg er mest opptatt av logistikken for tiden. Har vi biler, får vi kjøpt inn råvarene, er alt på plass til konkurransen? Det er ikke tid til å tenke på så mye annet, men jeg skulle gjerne hatt med svinekjøtt fra Jæren. Men desverre får vi ikke lov til å ta med kjøtt inn i USA, sier Craig Whitson til NRK.
 
Tredjeplass
Whitson deltok i VM for første gang i fjor. Det beste resultatet ble en tredjeplass i konkurransen om lammekjøtt. Da fant de norske kokkene en lokal slakter i Memphis som hjalp dem med råvarene.
 
Lett blir det uansett ikke i år, selv om Whitson er "grillkonge" her hjemme.
 
- Lagene som er med driver med konkurransegrilling hver helg halve året. I fjor var vi åtte utenlandske lag av 170 som var med på grill-VM. Jeg skal være glad om vi klarer å heve oss fra i fjor, og klare å være blant topp 10 i noen konkurranser.
 
Barbeque
Det skal konkurreres i lammekjøtt, svinekjøtt, tre ulike barbecuesauser, kyllingvinger, oksekjøtt, sjømat og spareribs. Craig spesialiserer seg på spareribs og baked beans. Og da er det barbeque som gjelder - ikke grilling.
 
- Barbeque er noe helt annet enn grilling i hagen. Barbeque er å steke kjøttet på mye lavere temperatur enn ved grilling. Bare mellom 90 og 100 grader, mens grilling er fra 150 grader. Spareribs tar lang tid å lage. Med barbeque og rått kjøtt tar det mellom fem og seks timer før spareribsen er ferdig.
 
Det norske laget heter 100 degrees celsius. Hver deltaker har ansvar for hver sine retter. Før konkurransen har laget tre dager til å øve sammen i Memphis. De eksperimenterer fortsatt med sausene...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her