Klar for VM i grilling

Craig Whitson er lagleder når det norske laget på 11 grillkokker skal kjempe i VM.

Til helgen reiser laget til Memphis i USA. Konkurransen er 17.mai, men mye skal skje før det.
 
- Jeg er mest opptatt av logistikken for tiden. Har vi biler, får vi kjøpt inn råvarene, er alt på plass til konkurransen? Det er ikke tid til å tenke på så mye annet, men jeg skulle gjerne hatt med svinekjøtt fra Jæren. Men desverre får vi ikke lov til å ta med kjøtt inn i USA, sier Craig Whitson til NRK.
 
Tredjeplass
Whitson deltok i VM for første gang i fjor. Det beste resultatet ble en tredjeplass i konkurransen om lammekjøtt. Da fant de norske kokkene en lokal slakter i Memphis som hjalp dem med råvarene.
 
Lett blir det uansett ikke i år, selv om Whitson er "grillkonge" her hjemme.
 
- Lagene som er med driver med konkurransegrilling hver helg halve året. I fjor var vi åtte utenlandske lag av 170 som var med på grill-VM. Jeg skal være glad om vi klarer å heve oss fra i fjor, og klare å være blant topp 10 i noen konkurranser.
 
Barbeque
Det skal konkurreres i lammekjøtt, svinekjøtt, tre ulike barbecuesauser, kyllingvinger, oksekjøtt, sjømat og spareribs. Craig spesialiserer seg på spareribs og baked beans. Og da er det barbeque som gjelder - ikke grilling.
 
- Barbeque er noe helt annet enn grilling i hagen. Barbeque er å steke kjøttet på mye lavere temperatur enn ved grilling. Bare mellom 90 og 100 grader, mens grilling er fra 150 grader. Spareribs tar lang tid å lage. Med barbeque og rått kjøtt tar det mellom fem og seks timer før spareribsen er ferdig.
 
Det norske laget heter 100 degrees celsius. Hver deltaker har ansvar for hver sine retter. Før konkurransen har laget tre dager til å øve sammen i Memphis. De eksperimenterer fortsatt med sausene...

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen