Klassisk godbit

Denne rødvinen er ikke bare et ekstra godt kjøp i taxfree-butikken, den er også en interessant kandidat for vinkjelleren.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2009 - 16:33

Du sparer 45 kroner i forhold til polprisen når du plukker med deg Marques de Riscal Reserva 2004 fra taxfree-hyllene. For 135 kroner får du ikke bare en veldig flott vin, men også en moderne klassiker som vil utvikle seg pent i vinkjelleren.

2004 ga vellykkete viner i Rioja, og denne vinen står ikke noe tilbake i forhold til forventningene med fyldig og samtidig frisk frukt, gode syrer og tanniner. Hvilket borger for et langt liv, minst sju-åtte år.

Men denne vinen lar seg også nyte allerede nå, til et godt stykke saftig kjøtt, så vel okse som lam, eller hvorfor ikke elg eller hjort.

Den er som de fleste andre moderne riojaer dominert av tempranillo. Bodegaen som er en av de eldste i Rioja, har siden starten i 1858 vært blant de mest innovative. Den daværende Marqués de Riscal, Don Guillermo Hurtado de Amézaga, tok med seg vinekspertise fra Bordeaux hvor han hadde bodd og lært seg å sette pris på områdets berømte viner. Bare fem år etter oppnådde han internasjonal anerkjennelse for sine viner.

Det som er unikt for Marqués de Riscal er at i den gamle kjelleren, kalt katedralen, ligger samtlige årganger siden starten.

Innovasjon har vært ledetråden hele veien, men i det siste har bodegaen blitt mest berømt for sine arkitektoniske satsinger som det fantastiske Ciudad del Vino hvor Frank Gehry, mannen bak Guggenheim i Bilbao, har inkorporert den opprinnelige bodegaen fra 1858 inn i en hypermoderne kreasjon som inneholder et hotell, restaurant, konferansesenter og (selvfølgelig) vin-spa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her