Klassisk Oslo-kaffebar åpner i Tokyo

Klassisk Oslo-kaffebar åpner i Tokyo

Fuglen-fillialen i Japan blir en replika av Oslo-lokalene fra 1963.

Et ønske om å skape blest om norsk designhistorie. Det er den viktigste årsaken til at driverne av Fuglen kaffebar åpner en egen filial i Shibuya i Tokyo 12. mai, heter det i en pressemelding.

Kaffebaren i verdensmetropolen, som åpnes av nøringsminister Trond Giske, blir en tilpasset replika av den originale kaffebaren fra 1963. Stedet ble tegnet av interørarktiekturkontoret Rastad og Relling.

Da ble Fuglen åpnet som kaffeforretning i Universitetsgaten 2 i Oslo. Fra 2008 har Einar Holthe, Peppe Trulsen og Halvor Digernes utviklet stedet videre, og i dag er kaffeforretningen kaffe- og cocktailbar og bruktbutikk for norsk design.

LES OGSÅ: Cocktailfestival i Oslo

I 2011 fikk Fuglen merket for godt design av Norsk Designråd, og ble også kåret til et av de fem beste butikkonseptene i mindre skala i verden av tidsskriftet Monocle.

Fuglen er det første norske kaffebar- og barkonseptet som åpner en filial i utlandet, og prosjektet er finansiert av Fuglens partner Vagada, som har vært en viktig aktør i Oslo uteliv. Selskapet eier av blant annet Internasjonalen på Youngstorget og den nasjonale jazzscenen Blå.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Melder seg på i konkurransen om bobler i verdensklasse

Både Østerrike og Tyskland har det som skal til for å lage utsøkte musserende viner. Møt Fred Loimer og Niko Brandner som har hver sin tilnærming, men det til felles at de beveger seg bort fra det tradisjonelle sektkonseptet med lokale druer og restsødme, og ikke minst lager viner med stor detaljrikdom og presisjon. Les hele saken

Til toppen