Klassisk Oslo-kaffebar åpner i Tokyo

Klassisk Oslo-kaffebar åpner i Tokyo

Fuglen-fillialen i Japan blir en replika av Oslo-lokalene fra 1963.

Et ønske om å skape blest om norsk designhistorie. Det er den viktigste årsaken til at driverne av Fuglen kaffebar åpner en egen filial i Shibuya i Tokyo 12. mai, heter det i en pressemelding.

Kaffebaren i verdensmetropolen, som åpnes av nøringsminister Trond Giske, blir en tilpasset replika av den originale kaffebaren fra 1963. Stedet ble tegnet av interørarktiekturkontoret Rastad og Relling.

Da ble Fuglen åpnet som kaffeforretning i Universitetsgaten 2 i Oslo. Fra 2008 har Einar Holthe, Peppe Trulsen og Halvor Digernes utviklet stedet videre, og i dag er kaffeforretningen kaffe- og cocktailbar og bruktbutikk for norsk design.

LES OGSÅ: Cocktailfestival i Oslo

I 2011 fikk Fuglen merket for godt design av Norsk Designråd, og ble også kåret til et av de fem beste butikkonseptene i mindre skala i verden av tidsskriftet Monocle.

Fuglen er det første norske kaffebar- og barkonseptet som åpner en filial i utlandet, og prosjektet er finansiert av Fuglens partner Vagada, som har vært en viktig aktør i Oslo uteliv. Selskapet eier av blant annet Internasjonalen på Youngstorget og den nasjonale jazzscenen Blå.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen