Knallgod Rhône-vin for kjeller eller karaffel

Knallgod Rhône-vin for kjeller eller karaffel

Dette er cornasen som gir mest for pengene akkurat nå.

M. Chapoutier Cornas Les Arènes 2013 er i siste årgang ut en sublim vin. Fortsatt veldig ung, men med lovende og lekker saftig mørk frukt fra syrahdruene som vokser i Cornas’ bratte skråninger med dels dekomponert granitt og dels kalk- og leirholdig jord, inkludert toppvinmarker som Eygas og La Côte og St. Pierre.

Les mer om Cornas' historie

Denne cuvéen har velrenommerte Michel Chapoutier laget siden 2004. Men 2013 overgår tidligere utgaver. 2013 formelig stråler for denne cornasens vedkommende, og den byr på best vinvaluta i sin kategori for tiden.

Vinene fra Cornas er kanskje ikke de du drikker oftest, noe som nok skyldes en kombinasjon av begrenset tilbud og relativt høy pris, samt ikke minst at de er kjent for å trives best i horisontal posisjon.

Med dagens hyppige gode årganger takket være klimaendringene og ikke minst moderne teknikker og kunnskap i vinkjelleren, oppnås viner som er langt tidligere drikkeklare.Men som likevel har sin iboende lagringsevne i behold.

Denne vinen er nå kommet i en helt fersk årgang som forteller om hvilke fantastiske cornaser vi har i vente

Produsenten av ukens godbit er Chapoutier som har en forkjærlighet for viner fra granittjordsmonn – som det finnes mye av på Rhônes vestbredd.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

M. Chapoutier Cornas Les Arènes 2015

Produsent:
M. Chapoutier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
359,90 kr
Varenummer:
5095701
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen