Godbiter i pollisten
Knallkjøp fra Bordeaux

Knallkjøp fra Bordeaux

I et år som 2015 kan selv de med en mindre attraktiv adresse by på fantastisk vinvaluta. Som Ch. Réaut.
Aase E. Jacobsen
01 November 2017 - 13:45
 

Ch. Réaut 2015 er en herlig vin med fyldig deilig myk frukt og tanninstruktur, men som mykheten til tross har god fasthet og borger for et mellomlangt lagringspotensial. Men hvorfor lagre når du kan nyte så innsmigrende bordeauxkarakter allerede nå. Denne vinen kommer til å gjøre rent bord overfor høstens kjøttmiddager – og altså i mange år framover.

Dette slottet tilhører den store, men akk så unnselige appellasjonen Côtes de Bordeaux. Bak denne etiketten skjuler det seg et innhold som er langt fra beskjedent – derimot en aldri så liten perle, og det til en utrolig gunstig pris. 220 kroner er mer enn de fleste andre viner herfra, men så er ikke Ch. Réaut som alle andre.

Her kan lese mer om denne mindre omtalte delen av Bordeaux

Dette slottet med sine 26 hektar ble nemlig kjøpt opp av champagnehuset Louis Roederer in 2003 med mål om å bygge det opp til en prestisjeprodusent. Det må ha vært beliggenheten på andre siden av elven Garonne for området Graves, som tiltrakk investorene fra nord.

De rakk imidlertid å plante hele eiendommen på nytt i 2004, nå med en høyere plantetetthet på 5500 planter per hektar, og den nye eiergruppen bestående av 12 vinelskere med 430 medeiere fra 15 land høster nå fruktene av oppgraderingen.

Fra innhøstningen hos Ch. Reaut

Vinmarkene ligger med utsyn mot elven i et naturlig sørvestvendt amfiteater som dermed fanger opp alt av sol og beskytter mot vind. Jordsmonnet er ulike kombinasjoner med kalk og leire. Her dyrkes merlot og cabernet franc. Cabernet sauvignon på sin side dyrkes på det grusdekte platået ovenfor.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

  • Produsent:
    Château Réaut
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    279.90 kr
    Varenummer:
    7847401
    90 POENG
    Ch. Réaut
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her