Kokke-NM tilbake til Ålesund

Kokke-NM tilbake til Ålesund

Kokke-NM i 2013 legges til Matfestivalen i Ålesund.
01 Mars 2012 - 11:42

– NM i kokkekunst var jo nærmest fast hos oss fram til 2009. Siden har det vært på vandring mellom forskjellige matarrangement i Norge, men nå kommer det altså tilbake til oss i 2013, sier leder Erling Østrem i Matfestivalen i Ålesund til Sunnmørsposten.

Har vært savnet

Østrem sier de på mange måter har savnet NM i kokkekunst.

– Nå har vi jo mange andre, attraktive matkonkurranser, men NM for kokker er jo liksom rosinen i pølsa. Det er ikke å legge skjul på at en slik konkurranse trekker til seg mer folk enn vanlig under matfestivalen, og at den også gir festivalen større oppmerksomhet, sier Østrem.

LES OGSÅ: Ålesund mistet kokke-NM

Hard konkurranse

Om dette betyr at Ålesund nå kan se fram til en lengre periode med NM i kokkekunst på menyen, det vet ikke Østrem.

– Vi har fått arrangementet i 2013 etter søknad, men om vi kommer til å få det i 2014 også, er et åpent spørsmål. Vi kommer i alle fall til å strekke oss veldig langt for å lage en perfekt konkurranse, slik at vi ligger godt an i fremtidige år også, sier han.

LES OGSÅ: Pettersen vant NM i kokkekunst

Men konkurransen fra andre matfestivaler er hard.

– Det er, i forhold til da vi begynte med dette, veldig mange som gjerne vil arrangere NM i kokkekunst, sier Østrem.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her