Kokkekurs - Høstens lekre lammeretter (kansellert)

Lær å lage de lekreste retter av høstens lam sammen med noen av Norges beste kokker - meld deg på kokkekurs i dag!
Redaksjonen
17 August 2006 - 18:54

Høstens første kokkekurs på Gastronomisk Institutt i Stavanger har fokus på et av områdets flotteste råvarer - lam.
 
Har du lyst til å lære mer om hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til de herligste retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge?
 
Bli med på dette utrolige kurset i følge med Endre Gabrielsen.
 
Verdens beste lam
Vi har her i Norge tilgang til noen av verdens beste råvarer, og høstens herlige lammekjøtt er intet unntak.
Nå er dette fantastiske kjøttet på sitt aller beste, og det er tid for å invitere gode venner og familie hjem på de deiligste delikatesser som du vil lære å lage på dette kurset.
 
Hva kan vel være bedre enn å lære mer enn ved å gå på kurs ledet av noen av landets dyktigste kokker ved Gastronomisk Institutt?
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
Norges beste kokker
Endre Gabrielsen er konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Han har lang erfaring bak seg fra flere ledende restauranter i Norge, deriblant Kastanjen, Archimboldo, og Craig's Kjøkken. Han har ved siden av sin stilling ved Norges fremste matfaglige senter, også stått bak kokeboken "Lam - helt enkelt" som kom i 2005.
 
Gabrielsen veileder oss gjennom den skreddersydde menyen med fokus på nettopp lam denne kvelden. Vi tar for oss bruk av flere flotte råvarer, lager spennende smakskombinasjoner, og serverer de mest delikate viner tilpasset maten.
 
Kulinarisk høyborg
Gastronomisk Institutt er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter med filialer i både Stavanger og Oslo. Dagens virksomhet spenner vidt - fra utvikling av nye retter og produkter, til formidling, undervisning, representasjon og offentlige oppdrag.
 
Med manageroppdrag for-, og to kokker på, det Norske Kokkelandslaget, spiller Gastronomisk Institutt en utrolig viktig rolle i den kulinariske verden her til lands.

Kveldens program
Denne kvelden skal dere lære om hvordan du best behandler råvarene, og oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene.

Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode viner.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter, samt boken "Lam - helt enkelt".

Kurset er av tekniske årsaker dessverre kansellert - et nytt kurs settes opp om kort tid.

Tid: 7. september 2006, kl. 17.00 - 23:00
Pris: kroner 1.650 inkl. mva
Sted: Gastronomisk Institutt,
Universitetet i Stavanger, avd. NHS-IØL, Ellen og Axel Lunds hus,
Telegrafdirektør Heftyes vei 35,
4021 Stavanger

OBS: Kun 17 plasser.

Ring GI på 51 83 37 85 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 070906. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 04.09.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her