Kokkekurs - Sommerens festmeny (kansellert)

Bli med og lag de lekreste sommerrettene sammen med Norges beste kokker på Gastronomisk Institutt.
Redaksjonen
18 Mai 2008 - 11:30

Har du lyst til å lære mer om hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til deilige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge?
 
Sommer - bare ordet vekker utrolig minner for de fleste av oss. Herlige late dager i solen med de aller beste retter og godt å drikke til.
 
Denne kvelden skal vi fokusere på de beste råvarene som hører sommeren til, og lager en fantastisk Sommerens festmeny.
 
Hva kan vel være bedre enn å lære mer om delikatessene ved å gå på kurs med landets ledende kokker?!
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="GI">Gastronomisk Institutt og kveldens dyktige kokker her (klikk).
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor. 

Smakfullt program
Denne kvelden vil du lære hvordan du best behandler de enkelte råvarene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med rettene.

Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode viner.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på her (klikk)
 
Grunnet konkurs hos Gastronomisk Institutt er dette kurset dessverre kansellert.
 

Tid: 18. juni 2008, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Gastronomisk Institutt,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 36 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 08.06.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Kveldens kursleder, Øyvind Hjelle, er et velkjent navn for alle gourmeter fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
 
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill. Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
 
Hjelle har tildigere gitt ut to kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord, og er i disse dager aktuell med en ny kokebok - Gourmet for begynnere.
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
 
Stor kompetanse
Med på laget denne kvelden har Hjelle med seg et av Gastronomisk Institutts nyeste tilskudd, Jostein Medhus.
 
Den sympatiske kokken har trass sin unge alder, en lang og lysende karriere bak seg.
 
Etter endt læretid på Jans Mat og Vinhus i Stavanger gikk turen videre til restauranthuset Metro i Sandnes, og Timbuktu i Stavanger. Her viste han raskt sitt talent og ble etterhvert kjøkkensjef for denne restauranten og for en av Stavangers fremste fiskerestauranter, Straen.
 
Som med så mange andre unge kokker fristet det med et opphold i utlandet, og Medhus ble med på å luksushotellet Park Hyatt Zurich, hvor han jobbet som souschef i to år.
 
Tilslutt vendte han nesen mot Oslo, der han før han begynte på Gastronomisk Institutt jobbet på Palace Grill og som kjøkkensjef på Restaurant Oro.
 
I 2004 vant han også konkurransen "Flirting with seafood" under Gladmatfestivalen i Stavanger i sterk konkurranse med en rekke ledende kokker.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
 
Kulinarisk høyborg
Gastronomisk Institutt er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter med filialer i både Stavanger og Oslo. Dagens virksomhet spenner vidt - fra utvikling av nye retter og produkter, til formidling, undervisning, representasjon og offentlige oppdrag.
 
Med manageroppdrag for-, og fem kokker på, det Norske Kokkelandslaget, spiller Gastronomisk Institutt en utrolig viktig rolle i den kulinariske verden her til lands.
I slutten av august 2007 kunne Gastronomisk Institutt flytte inn i helt nye lokaler, som vil bli et kulinarisk samlingspunkt i Oslo.
 
Et gammelt fabrikklokale har blitt totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og snart starter Åpent Bakeri full produksjon vegg i vegg.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her