Kokkemangel i Trøndelag

Kokkemangel skaper problemer for mange spisesteder i Trøndelag.

Det har i flere år vært vanskelig å få tak i kokker, men det siste året har det blitt helt ille. Det sier Trondheimskokkenes mesterlaug.
 
- Problemet er at vi har for få fagfolk til å kvalitetssikre utvalget. Konsekvensen er at flere restauranter må redusere utvalget på menyene sine, sier oldermann i mesterlauget, Svein Magnus Gjønvik.
 
Ikke uventet
Det har aldri vært vanskeligere å skaffe kokker til trønderske restauranter og kafeer. Kokkekrisen burde ikke komme uventet på noen, mener Gjønvik.
 
Har ropt
- Vi i bransjen har ropt om dette i fem år. Sør i landet har de lenge vært berget blant annet på grunn av kokker fra Sverige, men nå begynner de å dra tilbake og da merker vi det ganske kraftig.
 
- Nå må det komme felles tiltak mellom bransjen, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene. Næringslivet må være på dette og jobbe hardt for å få oss ut av denne situasjonen, sier Gjønvik til NRK.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen