Kokkestipend til Inge Johnsen

Inge Johnsen får Norges Bondelags kokkestipend for 2009.
Redaksjonen
01 Juli 2008 - 12:00

Johnsen eier og driver firmaet Sans og Samling i Trondheim. Sans og Samling står blant annet bak Lian Restaurant og restauranten på Ringve nasjonale musikkhistoriske museum.
 
17 søkere
- Norges Bondelag fikk inn hele 17 søkere til stipendet. Nivået på søkerne var svært høyt, og juryen har hatt et vanskelig arbeid med å komme frem til en vinner. De gode søknadene gjenspeiler utvilsomt det fantastiske engasjementet det er rundt norske råvarer, videreutvikling og presentasjon av disse, sier jurymedlem Harald Osa i en pressemelding.
 
En rekke profilerte kokker har fått stipendet tidligere. Dette er sjette gang stipendet deles ut. I fjor fikk Mikael Forselius stipendet.
 
Juryens begrunnelse
- Inge Johnsen har gjennom flere år aktivt benyttet norske råvarer og lokale matspesialiteter i sin daglige drift. Johnsen er genuint opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner gjennom samarbeid med bonden og et sterkt engasjement for å formidle norsk matkultur og tradisjon videre til både fagmiljø og forbrukere, sier juryen.
 
Utvikler konsept
Johnsen skal bruke stipendet til å utvikle konseptet "sjølHUShold". Et senter knyttet til Lian Restaurant der fokus vil være på å ta vare på og videreutvikle norske mattradisjoner. Senteret vil være en kreativ og nyskapende arena for både lokalmatprodusenter og næringsmiddelindustrien. Gjennom dette konseptet kommer Johnsen til å samarbeide med flere bønder i nærområdet.
 
Unike råvarer
Formålet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene som norske bønder produserer, skape bedre kontakt mellom kokk og bonde og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her