Kokkestipend til Inge Johnsen

Inge Johnsen får Norges Bondelags kokkestipend for 2009.

Johnsen eier og driver firmaet Sans og Samling i Trondheim. Sans og Samling står blant annet bak Lian Restaurant og restauranten på Ringve nasjonale musikkhistoriske museum.
 
17 søkere
- Norges Bondelag fikk inn hele 17 søkere til stipendet. Nivået på søkerne var svært høyt, og juryen har hatt et vanskelig arbeid med å komme frem til en vinner. De gode søknadene gjenspeiler utvilsomt det fantastiske engasjementet det er rundt norske råvarer, videreutvikling og presentasjon av disse, sier jurymedlem Harald Osa i en pressemelding.
 
En rekke profilerte kokker har fått stipendet tidligere. Dette er sjette gang stipendet deles ut. I fjor fikk Mikael Forselius stipendet.
 
Juryens begrunnelse
- Inge Johnsen har gjennom flere år aktivt benyttet norske råvarer og lokale matspesialiteter i sin daglige drift. Johnsen er genuint opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner gjennom samarbeid med bonden og et sterkt engasjement for å formidle norsk matkultur og tradisjon videre til både fagmiljø og forbrukere, sier juryen.
 
Utvikler konsept
Johnsen skal bruke stipendet til å utvikle konseptet "sjølHUShold". Et senter knyttet til Lian Restaurant der fokus vil være på å ta vare på og videreutvikle norske mattradisjoner. Senteret vil være en kreativ og nyskapende arena for både lokalmatprodusenter og næringsmiddelindustrien. Gjennom dette konseptet kommer Johnsen til å samarbeide med flere bønder i nærområdet.
 
Unike råvarer
Formålet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene som norske bønder produserer, skape bedre kontakt mellom kokk og bonde og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer.

Forsiden akkurat nå

Til toppen