Kokkestipend til Inge Johnsen

Inge Johnsen får Norges Bondelags kokkestipend for 2009.

Johnsen eier og driver firmaet Sans og Samling i Trondheim. Sans og Samling står blant annet bak Lian Restaurant og restauranten på Ringve nasjonale musikkhistoriske museum.
 
17 søkere
- Norges Bondelag fikk inn hele 17 søkere til stipendet. Nivået på søkerne var svært høyt, og juryen har hatt et vanskelig arbeid med å komme frem til en vinner. De gode søknadene gjenspeiler utvilsomt det fantastiske engasjementet det er rundt norske råvarer, videreutvikling og presentasjon av disse, sier jurymedlem Harald Osa i en pressemelding.
 
En rekke profilerte kokker har fått stipendet tidligere. Dette er sjette gang stipendet deles ut. I fjor fikk Mikael Forselius stipendet.
 
Juryens begrunnelse
- Inge Johnsen har gjennom flere år aktivt benyttet norske råvarer og lokale matspesialiteter i sin daglige drift. Johnsen er genuint opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner gjennom samarbeid med bonden og et sterkt engasjement for å formidle norsk matkultur og tradisjon videre til både fagmiljø og forbrukere, sier juryen.
 
Utvikler konsept
Johnsen skal bruke stipendet til å utvikle konseptet "sjølHUShold". Et senter knyttet til Lian Restaurant der fokus vil være på å ta vare på og videreutvikle norske mattradisjoner. Senteret vil være en kreativ og nyskapende arena for både lokalmatprodusenter og næringsmiddelindustrien. Gjennom dette konseptet kommer Johnsen til å samarbeide med flere bønder i nærområdet.
 
Unike råvarer
Formålet med Bondelagets kokkestipend er å synliggjøre de unike råvarene som norske bønder produserer, skape bedre kontakt mellom kokk og bonde og stimulere til økt bruk av nye og tradisjonelle råvarer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen