Matkurs og vinkurs

Vinkurs 30. mai i Oslo

Kom sommeren i møte: Smak musserende, rosé- og hvitvin fra noen av Europas beste vinland, og gjør deg klar til lyse sommerkvelder

Kom sommeren i møte: Smak musserende, rosé- og hvitvin fra noen av Europas beste vinland, og gjør deg klar til lyse sommerkvelder

Etter denne kvelden blir sommersesongen 2022 den beste noensinne. Show master Lars G. Rein-Helliesen er din guide gjennom vinene som gjør sommeren ekstra lys, forfriskende og hyggelig.
16 Mai 2022 - 12:07

Selv om mange sikkert reiser på en etterlengtet ferie til utlandet i sommer, finnes det fortsatt igjen litt tid til å nyte lange lyse sommerkvelder med ett glass vin i hånden. Den norske sommeren er magisk enten den blir feriert ved sjøen, på fjellet, i sør eller nord. Derfor er det lurt å være føre var, og vite hva du skal kjøpe inn av friske hvite og rosa viner, med og uten bobler.

På denne smakingen vil du få smake 9 deilige viner, perfekte for sesongen og slik få en forsmak av hva sommeren har i vente. 

Lars G. Rein-Helliesen.jpeg [2.18 MB]
Lars G. Rein-Helliesen



Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen er Norges kanskje mest entusiastiske foredragsholder, og har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. Hans enorme kunnskap og engasjement smitter fort over på publikum.
Denne kvelden guider han deg i gjennom sommerens beste viner fra Italia, og et par andre europeiske godbiter.

 

Smak 9 delikate viner
Vinene du får smake denne kvelden nytes godt alene, men du vil også få gode råd og tips om matretter som passer ypperlig til de ulike vinene - slik at du stiller godt forberedt til sommerens mange sammenkomster og lystige lag.

I tillegg til å smake hele 9  flotte viner denne kvelden, vil du få et godt innblikk i de vinområdene hvor disse sommervinene produseres. Kjenner vi Lars rett så følger det nok med gode historiske fakta også.

Vinliste Sommerviner.jpg [49.14 KB]
Kveldens viner, endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Gå ikke glipp  av denne svært lærerike smakingen - ta med deg din kjære, venninner eller kompiser, kolleger eller familie på en høyst nyttig vinopplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her