Matkurs og vinkurs

Vinkurs 30. mai i Oslo

Kom sommeren i møte: Smak musserende, rosé- og hvitvin fra noen av Europas beste vinland, og gjør deg klar til lyse sommerkvelder

Kom sommeren i møte: Smak musserende, rosé- og hvitvin fra noen av Europas beste vinland, og gjør deg klar til lyse sommerkvelder

Etter denne kvelden blir sommersesongen 2022 den beste noensinne. Show master Lars G. Rein-Helliesen er din guide gjennom vinene som gjør sommeren ekstra lys, forfriskende og hyggelig.
16 Mai 2022 - 11:07

Selv om mange sikkert reiser på en etterlengtet ferie til utlandet i sommer, finnes det fortsatt igjen litt tid til å nyte lange lyse sommerkvelder med ett glass vin i hånden. Den norske sommeren er magisk enten den blir feriert ved sjøen, på fjellet, i sør eller nord. Derfor er det lurt å være føre var, og vite hva du skal kjøpe inn av friske hvite og rosa viner, med og uten bobler.

På denne smakingen vil du få smake 9 deilige viner, perfekte for sesongen og slik få en forsmak av hva sommeren har i vente. 

Lars G. Rein-Helliesen.jpeg [2.18 MB]
Lars G. Rein-Helliesen



Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen er Norges kanskje mest entusiastiske foredragsholder, og har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. Hans enorme kunnskap og engasjement smitter fort over på publikum.
Denne kvelden guider han deg i gjennom sommerens beste viner fra Italia, og et par andre europeiske godbiter.

 

Smak 9 delikate viner
Vinene du får smake denne kvelden nytes godt alene, men du vil også få gode råd og tips om matretter som passer ypperlig til de ulike vinene - slik at du stiller godt forberedt til sommerens mange sammenkomster og lystige lag.

I tillegg til å smake hele 9  flotte viner denne kvelden, vil du få et godt innblikk i de vinområdene hvor disse sommervinene produseres. Kjenner vi Lars rett så følger det nok med gode historiske fakta også.

Vinliste Sommerviner.jpg [49.14 KB]
Kveldens viner, endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Gå ikke glipp  av denne svært lærerike smakingen - ta med deg din kjære, venninner eller kompiser, kolleger eller familie på en høyst nyttig vinopplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her