Kongelig loff til folket

Kongelig loff til folket

Nå er Dronning Maud og kong Olavs favorittloff klar for det norske folk.
04 September 2012 - 10:14

Baker Hansen relanserer kongefamiliens gamle favoritt, Kongeloff.

Historien om loffen går tilbake til unionsoppløsningen, da dronning Maud hadde sin egen spesielle oppskrift med seg til Norge fra England. Den ble overlevert Baker Hansen, som deretter leverte loffen til slottet daglig fram til kong Olavs død i 1991.

– Det er et stykke norsk matkulturhistorie som nå blir tilgjengelig for alle, sier eier og styreleder Morten Hals i Baker Hansen. Han mener loffen er tradisjonelt bakverk på sitt beste, i en tid der kosthold og matkultur er i endring.

– Verden er blitt vårt matbord. Heldigvis er nordmenns tilnærming til mat og kosthold svært annerledes nå enn da Dronning Maud kom til landet. Et globalisert matfat er likevel ikke det samme som å si at man ikke skal ta vare på vår egen matkultur. Derfor er det morsomt for oss å kunne tilby våre kunder et tradisjonelt produkt med sterk historie.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Den nye loffen vil være i salg fra førstkommende torsdag i alle Baker Hansens utsalgssteder.

Gir ut jubileumsbok

Etter over 150 års drift er Baker Hansen en institusjon i Oslo. Nå er historien om selskapet blitt samlet mellom to permer.

Historien om bakeriet som ble etablert helt tilbake i 1861 favner vidt. Siden den spede begynnelse på Jernbanetorget i Oslo, etterfulgt av utsalg i Rådhusgaten, Storgata og Universitetsgata, teller nå kjeden 28 butikker i Oslo, Bærum, Drammen og Hønefoss.

Historien om Baker Hansen handler om bakverk, men også om smugling av brød til de innsatte på Grini under krigen og sponsing av bakverk på Fridtjof Nansens ekspedisjoner.

– Å følge utviklingen i markedet er en forutsetning i en bransje som vår. Likevel er det viktig å ikke glemme historien og huske hvor vi kommer fra, og da er en bok som denne en utmerket måte å la kunder, ansatte og andre få innsikt i et unikt stykke bakerihistorie, sier Hals.

LES OGSÅ: Ny kjedesjef skal heve resultatet

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her