Kongelig loff til folket

Kongelig loff til folket

Nå er Dronning Maud og kong Olavs favorittloff klar for det norske folk.
04 September 2012 - 10:14

Baker Hansen relanserer kongefamiliens gamle favoritt, Kongeloff.

Historien om loffen går tilbake til unionsoppløsningen, da dronning Maud hadde sin egen spesielle oppskrift med seg til Norge fra England. Den ble overlevert Baker Hansen, som deretter leverte loffen til slottet daglig fram til kong Olavs død i 1991.

– Det er et stykke norsk matkulturhistorie som nå blir tilgjengelig for alle, sier eier og styreleder Morten Hals i Baker Hansen. Han mener loffen er tradisjonelt bakverk på sitt beste, i en tid der kosthold og matkultur er i endring.

– Verden er blitt vårt matbord. Heldigvis er nordmenns tilnærming til mat og kosthold svært annerledes nå enn da Dronning Maud kom til landet. Et globalisert matfat er likevel ikke det samme som å si at man ikke skal ta vare på vår egen matkultur. Derfor er det morsomt for oss å kunne tilby våre kunder et tradisjonelt produkt med sterk historie.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Den nye loffen vil være i salg fra førstkommende torsdag i alle Baker Hansens utsalgssteder.

Gir ut jubileumsbok

Etter over 150 års drift er Baker Hansen en institusjon i Oslo. Nå er historien om selskapet blitt samlet mellom to permer.

Historien om bakeriet som ble etablert helt tilbake i 1861 favner vidt. Siden den spede begynnelse på Jernbanetorget i Oslo, etterfulgt av utsalg i Rådhusgaten, Storgata og Universitetsgata, teller nå kjeden 28 butikker i Oslo, Bærum, Drammen og Hønefoss.

Historien om Baker Hansen handler om bakverk, men også om smugling av brød til de innsatte på Grini under krigen og sponsing av bakverk på Fridtjof Nansens ekspedisjoner.

– Å følge utviklingen i markedet er en forutsetning i en bransje som vår. Likevel er det viktig å ikke glemme historien og huske hvor vi kommer fra, og da er en bok som denne en utmerket måte å la kunder, ansatte og andre få innsikt i et unikt stykke bakerihistorie, sier Hals.

LES OGSÅ: Ny kjedesjef skal heve resultatet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her