Kongsvold Fjeldstue er «Årets Lærebedrift 2011»

Kongsvold Fjeldstue er «Årets Lærebedrift 2011»

«Lærlingene har en sentral plass i bedriften og blir tatt med på det som skjer».
07 Mars 2012 - 19:12

Prisen «Årets Lærebedrift 2011» ble delt ut til Kongsvold Fjeldstue i Oppdal på Norges Kokkemesteres Landsforenings (NKL) landsmøte på Lillehammer 3. mars.

Her er utdrag av juryens begrunnelse: «Lærlingene har en sentral plass i bedriften. De blir tatt med på det som skjer i den daglige driften, og har tidligere mottatt priser for sitt engasjement og pasjonerte tilstedeværelse for gjester og ansatte.»

LES OGSÅ: Skal få kokkene til å bli

Lærlingene hos bedriften har deltatt i lærlingekonkurranser i inn- og utland, hvor de har representert et vertskap som er opptatt av at de får en variert og meningsfylt opplæring. Lærlingene dyrker sine egne urter selv og benytter det naturen i regionen kan by på. Matretter av moskus, reinsdyr, elg og småvilt finnes på menyen, skriver nkl.no.

Lærlingene ved Kongsvold får ta del i prosessene ved menyplanlegging og produksjon, og får god oppfølging i læretiden. Bedriften har alltid to lærlinger på kjøkkenet, og siden bedriften stenger i deler av årstiden utplasseres lærlingene i samarbeidende bedrifter. Sist på Statholdergaarden, som fikk prisen da den i fjor ble delt ut første gang.

LES MER: Statholdergaarden beste lærebedrift

NKL, NHO Reiseliv og FOHR står bak prisen «Årets Lærebedrift».

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på denne velduftende gryten med lam og krydder
Dagens rett
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

By på denne velduftende gryten med lam og krydder

Den har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen
Dagens rett
Torsk med appelsin og hummersaus

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen

Enten du bruker torsk eller skrei tar den en spennende retning med denne sausen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne drinken holdes svært høyt av verdens bartendere
Ukens drink
Hanky Panky drinkoppskrift

Artikler detail - section 11 Ukens vin

87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene
+
Tester
Nyheter Burgund spesialpol januar 2022

87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene

Også dette Burgund-slippet foregår digitalt. Så spisse albuer og det største budsjettet må spares til neste år når de aller mest hypede toppcuveene (les DRC og Rousseau) legges ut for salg. Men det er nok av godbiter å velge blant også i år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på denne velduftende gryten med lam og krydder
Dagens rett
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

By på denne velduftende gryten med lam og krydder

Den har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen
Dagens rett
Torsk med appelsin og hummersaus

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen

Enten du bruker torsk eller skrei tar den en spennende retning med denne sausen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og meget smakfulle. Våren står snart for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken holdes svært høyt av verdens bartendere
Ukens drink
Hanky Panky drinkoppskrift
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her