Kongsvold Fjeldstue er «Årets Lærebedrift 2011»

Kongsvold Fjeldstue er «Årets Lærebedrift 2011»

«Lærlingene har en sentral plass i bedriften og blir tatt med på det som skjer».

Prisen «Årets Lærebedrift 2011» ble delt ut til Kongsvold Fjeldstue i Oppdal på Norges Kokkemesteres Landsforenings (NKL) landsmøte på Lillehammer 3. mars.

Her er utdrag av juryens begrunnelse: «Lærlingene har en sentral plass i bedriften. De blir tatt med på det som skjer i den daglige driften, og har tidligere mottatt priser for sitt engasjement og pasjonerte tilstedeværelse for gjester og ansatte.»

LES OGSÅ: Skal få kokkene til å bli

Lærlingene hos bedriften har deltatt i lærlingekonkurranser i inn- og utland, hvor de har representert et vertskap som er opptatt av at de får en variert og meningsfylt opplæring. Lærlingene dyrker sine egne urter selv og benytter det naturen i regionen kan by på. Matretter av moskus, reinsdyr, elg og småvilt finnes på menyen, skriver nkl.no.

Lærlingene ved Kongsvold får ta del i prosessene ved menyplanlegging og produksjon, og får god oppfølging i læretiden. Bedriften har alltid to lærlinger på kjøkkenet, og siden bedriften stenger i deler av årstiden utplasseres lærlingene i samarbeidende bedrifter. Sist på Statholdergaarden, som fikk prisen da den i fjor ble delt ut første gang.

LES MER: Statholdergaarden beste lærebedrift

NKL, NHO Reiseliv og FOHR står bak prisen «Årets Lærebedrift».

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen