Konkurranseregler 2008

Redaksjonen
20 Mai 2009 - 14:24

Alt du behøver å vite for delta i NM for amatørkokk 2008

Hvem kan delta
Alle amatørkokker kan delta så lenge de ikke arbeider innen for hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.
Utforming av oppskriften
Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du selv må sende inn oppskriften.
 
Retten bestå av følgende komponenter:
Svinekjøtt
  Retten skal inneholde et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt .
 
Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.
 
Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.
 
Praktiske opplysninger
For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Karl Johan lørdag den 13. juni 2009.
 
• Kandidatene vil ha hver sin hjelpekokk tilgjengelig under finalen
• Kandidaten er selv pålagt å tilberede hovedråvaren
• Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten
• Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men det er ikke anledning til å starte ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter innen finalens tidsbegrensning.
• Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av koketøy.
• Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.
Siste påmeldingsdag
Vi må ha oppskriften senest fredag 5. juni 2009.
 
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her