Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

Kontrollører fotfulgte damer på fuktig bytur

De berusende venninnene danset ustøtt, klinte med menn og hverandre, tok andres øl, falt ned trapper og gikk på do uten å vaske hendene. Alt ble rapportert av skjenkekontrollører.
14 Mars 2013 - 01:39

To kvinner ble fotfulgt av skjenkekontrollørenda de gikk ut på utestedet Wave på Zachariasbryggen i Bergen natt til søndag 13. januar. I en rapport over to og en halv A4-side gjøres det rede for hva de to kvinnene foretok seg over minst 23 minutter, skriver bt.no.

Både utelivsledere og varaordfører Tor A. Woldseth (Frp) reagerer på beskrivelser de mener går på personvernet løs, mens skjenkesjef Gro Gaarder ikke ser noen problemer med rapporten.

I den får man, blant mange detaljer, ikke bare vite at de to kvinnene var svært beruset. De var ”i blikket, og den eldste hadde problemer med å fokusere”. På veien ut på dansegulvet måtte begge ta flere støtteskritt, og ute på gulvet hoppet den eldste opp og ned, mens den yngste vugget fra side til side.

Den detaljerte beskrivelsen av kvinnene forsetter bokstavelig talt ut på toalettet, som den ene forlot uten å vaske hendene. Den går også i detaljer om kontakt mellom kvinnene og flere menn på utestedet. Kontrollørene merker seg også at ingen ansatte ved Wave tar ansvar for å vise kvinnene ut.

Ikke før den yngste kolliderte med en av kontrollørene med en flaske cider og stormet mot trappen, snublet og falt mot en vakt, ble begge vist ut.

BT skriver at de kjent med at vaktene ved Wave forklarer at de var opptatt med å finne en gjest som hadde stelt i stand bråk og derfor ikke hadde fokus på de to kvinnene beskrevet i rapporten.

LES OGSÅ: Delte ut gratis øl

Lovlig

- Dersom kontrollørene mener en gjest er overskjenket, må de jo dokumentere dette. Da trenger de en beskrivelse som viser at brudd på skjenkebestemmelsene har funnet sted. Dersom man skriver rapporten slik at gjestene ikke kan identifiseres, kan man rapportere om oppførselen uten at det bryter med personopplysningsloven, sier informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra til bt.no.

Han sier en detaljert rapport ikke er problematisk dersom det kun er de det gjelder som kjenner seg igjen i beskrivelsen.

- Men hvis andre gjør det, har vi et problem. Det kan jo lett skje dersom rapporten kommer ut og blir publisert på sosiale medier, sier Skåra.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her