Korka Vinforum

Det er dyrt å være fattig, skriver redaktør Ola Dybvik på lederplass i siste nummer av Vinforum. Vi konstaterer at det er enda verre å være dum og kunnskapsløs redaktør. Og att på til å få lov til å demonstrere hvor useriøs man er på lederplass. I en hver
Redaksjonen
19 Mars 2003 - 15:52

Det gjør ikke den ansvarlige redaktøren i Vinforum, og dermed står Dybvik frem på lederplass med sitt tåpelige angrep på de annonsørene som ikke ville støtteannonsere i Vinforum ved juletider. Etter å ha arbeidet i pressen i 20 år, synes jeg det er pinlig å tilhøre samme presseforening som Vinforum. Kanskje Vinforum nå burde vurdere sitt medlemskap i Den Norske Fagpresses Forening og heller slå seg sammen med andre menighetsblader som besverger alle som ikke er med dem og dermed etter egen oppfatning er mot dem.

Jan H. Amundsen
Foto: Eva Brænd

Misunnelse kan føre til så mangt. Nød og mangel på forstand også. Når Dybvik hakker løs på Apéritif fordi Vinforum ikke har lov til å ha annonser for alkoholholdige produkter, blir det ikke bare fattigdommen han viser frem, men også hvor patetisk han er i sin mangel på kunnskap om målgrupper, reklame og det å være redaktør.

Når det gjelder Apéritif, hevder Dybvik at vi vasser i penger til tross for at vi knapt selger et abonnement. Det finnes maksimalt ca 6000 bedrifter i landet Apéritif har lov til å distribuere bladet til. Vi sender ut ca 5000 og dekker altså rundt 80 prosent. Vinforum derimot har hele landets befolkning som målgruppe og dekker i underkant av 0,1 promille av den. Da har vi ikke tatt med løssalget til Vinforum som i følge opplagskontrollen til Fagpresseforeningen er 203 solgte eksemplarer pr nummer. Det siste viser jo en enorm interesse for Dybviks skriverer.

Det Dybvik ikke har forstått er at dette dreier seg om hvor mange lesere et medie har og ikke hvor mange som betaler. TV2 er gratis i motsetning til NRK. Likevel er det tett med reklame i TV2. Kanskje Dyvbik også synes det er urettferdig, altså at noen deler ut produktet sitt gratis som Kåre Valebrokk gjør. Eller er det slik at Dybvik ikke ser på TV2 uansett fordi det er gratis. Heller ikke en landskamp i fotball eller konsert med klassisk musikk fordi han ikke betaler lisensavgift.

Etter at annonsørene og Apéritif har fått sitt i Vinforum, er det andre journalister som får gjennomgå. Dybvik lurer nemlig på omfanget av smøring. Og forteller oss at det er det bare andre som driver med, selvfølgelig ikke Vinforum hvilket vi aldri heller ville ha påstått. Men når den sutrende Dybvik i neste setning kobler det med at ingen annonsører vil ønske god jul i Vinforum og betale for det, er grensen nådd for anstendighet. Integritet har sin pris, hevder Dybvik og viser for alle verden at det ordet har han aldri forstått innholdet av.

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør - Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her