Kritisk til norsk sushi

Sushirestaurant på Oslo-vis er ikke nødvendigvis skikkelige greier. Det mener den japanske ambassaden.

Derfor hentet ambassadøren Ken Kuwasami, rektor ved Tokyo Sushi Academy, til byen. Denne skolen er den eneste som tilbyr spesialisert undervisning for shushikokker, skriver Aftenposten.no.

Nøye
I følge Kuwasami er gjestene i Japan veldig nøye og de studerer hver eneste bit sushi. Hvis fisken ikke er skikkelig glinsende og nyskåret, og risen heller ikke er velformet, vil de ikke ha biten. Han mener at en del av det som blir servert som sushi i utlandet ikke er verdt betegnelsen. 

Ambassadør Fumiko Saiga har fått med seg at flere restauranter er stengt i Oslo og at mange har fått påpakning på grunn av manglende hygiene.

Ikke så gode
Han mener at noen av restaurantene i hovedstaden er bra, mens andre ikke er så gode. I Japan går restauranter ofte konkurs om de blir stengt av mattilsynet. Derfor er kokkene meget bevisst på kvalitet. Og det er årsaken til at ambassaden ville vise hvordan ordentlig sushi skal lages.

Rektor Kuwasami påpeker imidlertid at Norge har et meget godt grunnlag for å lage god sushi. Han mener fisken vår er bra og at vannet er friskt.

Men ambassadør Saiga er altså ikke imponert over sushirestaurantene i Oslo. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen