Krydderstekt steinbit

En av de styggeste fiskene i havet er en delikatesse på middagsbordet. Se denne lekre oppskriften på steinbit.
Redaksjonen
22 November 2008 - 01:00

Steinbiten har virkelig begynt å komme til sin rett her til lands.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Krydderstekt steinbit med gresskarpuré, pak choy og syltet småløk

Krydderstekt steinbit med gresskarpuré, pak choy og syltet småløk
Ingredienser
600 g steinbitfilet
1 liter 10 % saltlake
2 ss solsikkeolje
1 ss godt smør
Krydderblanding:
1 ss sort hel pepper
2 anis stjerner
1 ss hel koriander
1 ss fenikkelfrø
1 ts paprikapulver
Gresskarpuré:
1 hokkaidogresskar
3 ss olivenolje
revet skall av ½ sitron
3 ss sitronjuice
3 ss halvpisket kremfløte
salt
sort nykvernet pepper
Syltet småløk:
200 g småløk
lettsaltet vann
1 ss revet sitronskall
2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
sort pepper
1 ts estragon
litt salt
Grønnsaker:
1 hode romanescokål
1 hode pak choy
godt saltet vann
2 ss klaret smør
salt

Fremgangsmåte

Del fisken i stykker av ønsket størrelse og legg de i saltlaken i 15 minutter og tørk de godt av på håndkle. Strø på krydderblandingen og stek gylne i olje. Ha i smøret og vend fisken i smøret og oljen. La fiske stykkene renne av seg på litt papir og anrett så sammen med garnityrene.

Krydderblanding:
Alt ristes i tørr panne og støtes fint i morter.
 
Gresskarpuré:
Del gresskaret i 8 båter og ta ut kjernene. Bak gresskarbåtene i ovn med aluminiumsfolie over på 150 grader i 45 minutter. Skjær løs kjøttet og kjør det i en blender sammen med resten av ingrediensene når det ennå er varmt. Smak til med salt og pepper.
 
Syltet småløk:
Skrell løkene og kok de møre i lettsaltet vann. Smelt sukker til karamell og tilsett eddiken og sitruskallet. Ha så i løken, olivenolje og urter. Smak så til med salt og sort pepper. La løken trekke i syltelaken minst 3 timer før bruk.
 
Grønnsaker:
Skjær av fine buketter fra romanescokålen og fine blader fra pak choyen. Blancher de så i godt saltet vann og ha de så direkte over i isvann. Varm grønnsakene i litt klaret smør ved servering.
 

Sendt inn av Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her