Indisk krydder og mynteyoghurt er en uvanlig, men ikke mindre velfungerende kombinasjon for seifilet. Husk bare at du ikke må stek fisken for hardt, den skal være saftig og myk og "gli" fra hverandre når du trykker på den. Slik beholdes all den deilige smaken.
Her er flere fristende oppskrifter med sei
Dagens rett
Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.
04 November 2025 - 00:00
Krydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Fremgangsmåte
- Start med linsene. Kok dem møre i usaltet vann i 15 - 20 minutter. Sil fra kokevannet.
- Press hvitløksfeddet og rør det i linsene sammen med sitronsaft. Smak til med salt.
- Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss på salt, drypp over olje og dryss på garam masala.
- Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem høyt i ovnen på 225 grader til de er så vidt gjennomstekte og lett brune på toppen (ca 10 minutter).
- Rør mynte og persille i yoghurten.
- Fordel linsene på tallerkener med fisken over. Server yoghurten til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
New Zealand
Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget87 POENG -
85 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå