Kulinarisk ekspertise til Mathallen

Kulinarisk ekspertise til Mathallen

Kulinarisk Akademi åpner en ny avdeling i Mathallen på Vulkan.
Redaksjonen
17 April 2012 - 15:54

Interessen for åpningen av Oslos nye møtested for matinteresserte, Mathallen på Vulkan, til høsten er enorm, og den blir ikke mindre nå som Norges ledende kulinariske fagmiljø bekrefter at de åpner en egen avdeling.

Kulinarisk Akademi kommer til å bygge et eget kurssenter på mezzaninen i Mathallen bestående av ett profesjonelt kjøkken, to hjemmekjøkken og møterom.

- Dette er en veldig spennende satsing for oss ved Kulinarisk Akademi, sier daglig leder Andrine Wefring.

Lunsj, middag og kveld

Det nye kurssenteret vil få sin egen inngang opp til mezzaninen som gjør at de vil kunne tilby kurs og arrangementer også etter Mathallens åpningstider.

- Her vil vi kunne tilby kurs for såvel profesjonelle kokker som matglade hjemmekokker, og vi vil ha store muligheter også til å holde kurs for mindre grupper. Hos oss skal alle mat- og vininteresserte finne en rekke spennende tilbud.

- Vi begynner i disse dager med utformingen av hva tilbudet i den nye avdelingen skal bestå i, men dette blir et kjærkomment tilskudd til utdanningen og kursene vi holder i våre lokaler i Maridalsveien 87 i dag, sier Wefring.

Foruten kurs og arrangementer for eksterne aktører, satser Kulinarisk Akademi også på et tett og nært samarbeid med de andre aktørene i Mathallen.

Styrket tilbud og stab

Kulinarisk Akademi har begynt prosessen med å øke staben for å bemanne den nye avdelingen i Mathallen.

Dagens tilbud av utdanning og kursvirksomhet i Maridalsveien med vinkelnerutdannelse, de internasjonale vinkursene til WSET, videreutdanning av kokker, produktutvikling og kokkekurs for hobbykokker kommer til å fortsette på lik linje som idag.

Med den nye satsingen befester Kulinarisk Akdemi sin posisjon som Norges ledende kompetansesenter for mat og drikke, og satsingen er helt i tråd med deres mål om å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.

Les mer om Mathallen på Vulkan her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her