Folkevandring til mathall-forsmak

Folkevandring til mathall-forsmak

Mellom 30 000 og 35 000 mennesker kom får å få en forsmak på den nye mathallen i Oslo i helgen.

- Forsmak gikk over all forventning. Det kom dobbelt så mange som vi regnet med. På lørdag forsvant 2000 frokoster på en halvtime. Vi regner med at mellom 30.000 og 35.000 mennesker var innom fredag og lørdag, men til tross for den enorme tilstrømningen var det få problemer - selv om det ble tilløp til kaos, sier markedsdirektør Sverre Landmark i Aspelin Ramm i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mangfoldig forsmak

Han peker på at Mathallen skal bli et «matgledens hus» og matfestivalen Forsmak nå i helgen var en god test. Oppslutningen om kurs og foredrag, konkurranser og diskusjoner var svært god. Unger laget pizza og sløyet fisk, og voksne koste seg med et glass cava eller øl mellom handling av varer fra Bondens Marked.

- Erfaringene fra Forsmak vil bli tatt videre, og særlig merket vi oss folks glede over det store mangfoldet. Mathallen skal bli et sted der man føler seg vel, der det ikke er for fint, og der man finner unike produkter som man ikke så lett finner andre steder, uttaler Sverre Landmark videre.

Nå setter Aspelin Ramm, som står bak utviklingen av Vulkan og Mathallen, fullt trykk på å gjøre hallen klar til åpningen i oktober.

– Dette er Oslos sjanse til å få det matmarkedet som så mange drømmer om. Mathallen er avhengig av at «alt» klaffer for at den skal bli en suksess, derfor sier vi at prosjektet er en dugnad, sier Sverre Landmark.
 – Under Forsmak bidro flere hundre personer med hardt arbeid for at festivalen skulle bli vellykket. Men det viktigste av alt er at Oslofolk stiller opp slik det skjedde under festivalen. Mathallen trenger først og fremst å bli brukt når den åpner i oktober!

LES OGSÅ:  Mathallen kommer  

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen