Kupp til juledesserten

Kupp til juledesserten

Denne søtvinen som kommer i hendig halvflaske, er et av de aller beste kjøpene i sin klasse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dessertvin er ikke noe vi drikker i store mengder. En halv flaske holder til mange. Det at de aller beste søtvinene er veldig kostbare, gjør at vi gjerne er litt knipne med mengden.

Himmelsk til multer

Men søtvinen Domaine Cauhapé Jurançon Noblesse du Temps 2011 (80102) fra det litt ukjente området Jurançon i det sørvestlige Frankrike, er så rimelig at kostnaden er av mindre betydning.

Og så smaker den helt himmelsk til multekrem – som er manges foretrukne juledessert, og som har visse utfordringer når det kommer til vinfølge.

Prøv disse oppskriftene med multer

Det skulle ikke forundre meg at den fungerer like godt til den langt mer villige riskremen med rød bærsaus. Den kjøttfulle frukten i denne vinen matcher de fleste smaker.

Oppskrifter på riskrem

Om du vet at du vil trenge en hel flaske, er sauternesvinen FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="84311" CUSTOM:OLDWIDTH="" CUSTOM:OLDHEIGHT="" CUSTOM:BOTTLEVIEW="" CUSTOM:BOTTLESELECTOR="1"> et like godt kjøp. Den finnes dessuten i nesten like mange polbutikker.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 

Domaine Cauhapé Jurançon Noblesse du Temps 2011

Produsent:
Domaine Cauhapé
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Frankrike
Område:
Jurançon
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
80102
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Castelnau de Suduiraut 2009

Produsent:
S.A. Ch. Suduiraut
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
254,00 kr
Varenummer:
30609
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen