Kurs om tørrfisk

Vertshuset Skarven i Tromsø har hatt tørrfisk på menyen siden 1994. Denne uken var kokker derfra i Helgeland for å lære bort noen triks.

Det var Svein Bjørndal og Katrine Jensen fra Skarven som var i Hildurs Urterarium i Brønnøy for å lære bort kunsten det er å lage lekre tørrfiskretter.
 
Nordnorsk vare
- Tørrfisk er en nordnorsk råvare, men når utlendinger er på besøk i Norge, finnes det nesten ikke steder der tørrfisk blir servert. Derfor valgte vi å starte opp dette kurset, forteller Annbjørg Reiersen fra Arktisk Meny til Helgeland Arbeiderblad.
 
Restauranter i front
- Nå er folk opptatt av lokal og kortreist mat, de vil vite hva de spiser. Restauranter går foran når det gjelder trender på matmarkedet. Det vi spiser der, tar vi også med oss hjem. På sikt tror vi at folk vil etterspørre ferdig utvannet tørrfisk i butikkene, og lager det hjemme også, sier Annbjørg Reiersen. Hun får støtte fra de to Tromsø-kokkene.
 
Selger tre tonn
- Hos oss selger vi 15 000 porsjoner tørrfisk i året. Det vil si tre tonn. Det er den desidert mest populære retten vi har på Skarven, sier Svein Bjørndal.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen