Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Burgund-produsenten anklaget for svindel med blandinger og etiketter.
15 Juni 2012 - 18:57

Fire personer ble i forrige uke arrestert da politet i Dijon slo til mot Labouré-Rois hovedkvarter i Nuits-Saint-Georges. Politiet tok også beslag flere datamaskiner og et stort antall vinflasker i aksjonen, som kom etter 18 måneders etterforskning mot Burgunds tredje største négociant.

Bordvin som grand cru

Labouré-Roi, som har vært eid av Cottin Freres siden 1974, er blant annet den største leverandøren av Burgund-vin til flyselskaper, med British Airways, Air France og United Arab Emirates på kundelista.

Politiet mener å ha bevis for at selskapet har solgt til sammen to millioner kroner forfalsket vin. Svindelen skal ha skjedd ved at bordvin ble blandet inn i til sammen rundt 500 000 flasker premier cru- og grand cru-vin til en verdi av 2,7 millioner euro.

Mellom 2005 og 2009

I tillegg skal selskapet bevisst ha feilmerket rundt 1,1 millioner flasker for å oppfylle inngåtte kontrakter. Det store antallet flasker tyder på at feilmerkingen ikke skyldtes en feil, mener politiet.

Blant de arresterte var Labouré-Rois ønolog, administrende direktør og de to eierne, Armand (82) og Louis Cottin (83). Alle er løslatt, og politiet understreker at ingen er formelt siktet for den mistenkte svindelen som skal ha funnet sted i årene mellom 2005 og 2009, skriver decanter.com.

Samarbeider med politiet

Ifølge Labouré-Rois advokater samarbeider selskapet med politet. Selskapet skal ha innrømmet at det var mangler ved de opprinnelige rapportenene, men hevder disse ble rettet i ettertid.

Labouré-Rois norske importør, Ekjord, sier fredag til Apéritif at selskapet foreløpig ikke kjenner saken godt nok til å kommentere den.

Les mer om Labouré-Roi her

Flere skandaler

Skandalen kommer få uker etter at en annen velkjent Burgund-aktør, Bernard Gras, ble mistenkt for forfalskning av flere tusen flasker vin, blant annet fra appellasjonene Mercurey og Givry.
I Bugund er frykten nå stor for at svindelsakene vil skade distriktets gode rykte.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her