Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Burgund-produsenten anklaget for svindel med blandinger og etiketter.
15 Juni 2012 - 18:57

Fire personer ble i forrige uke arrestert da politet i Dijon slo til mot Labouré-Rois hovedkvarter i Nuits-Saint-Georges. Politiet tok også beslag flere datamaskiner og et stort antall vinflasker i aksjonen, som kom etter 18 måneders etterforskning mot Burgunds tredje største négociant.

Bordvin som grand cru

Labouré-Roi, som har vært eid av Cottin Freres siden 1974, er blant annet den største leverandøren av Burgund-vin til flyselskaper, med British Airways, Air France og United Arab Emirates på kundelista.

Politiet mener å ha bevis for at selskapet har solgt til sammen to millioner kroner forfalsket vin. Svindelen skal ha skjedd ved at bordvin ble blandet inn i til sammen rundt 500 000 flasker premier cru- og grand cru-vin til en verdi av 2,7 millioner euro.

Mellom 2005 og 2009

I tillegg skal selskapet bevisst ha feilmerket rundt 1,1 millioner flasker for å oppfylle inngåtte kontrakter. Det store antallet flasker tyder på at feilmerkingen ikke skyldtes en feil, mener politiet.

Blant de arresterte var Labouré-Rois ønolog, administrende direktør og de to eierne, Armand (82) og Louis Cottin (83). Alle er løslatt, og politiet understreker at ingen er formelt siktet for den mistenkte svindelen som skal ha funnet sted i årene mellom 2005 og 2009, skriver decanter.com.

Samarbeider med politiet

Ifølge Labouré-Rois advokater samarbeider selskapet med politet. Selskapet skal ha innrømmet at det var mangler ved de opprinnelige rapportenene, men hevder disse ble rettet i ettertid.

Labouré-Rois norske importør, Ekjord, sier fredag til Apéritif at selskapet foreløpig ikke kjenner saken godt nok til å kommentere den.

Les mer om Labouré-Roi her

Flere skandaler

Skandalen kommer få uker etter at en annen velkjent Burgund-aktør, Bernard Gras, ble mistenkt for forfalskning av flere tusen flasker vin, blant annet fra appellasjonene Mercurey og Givry.
I Bugund er frykten nå stor for at svindelsakene vil skade distriktets gode rykte.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her