Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs

Onlinekurs

Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs

Ingen festlig anledning er komplett uten en flaske bobler. Men skal du velge champagne, cava eller prosecco, og hva er egentlig forskjellen? Her kan du smake deg gjennom alle tre variantene og bli skolert i samme slengen - fra din egen sofa.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Musserende vin øker stadig i popularitet hos nordmenn, og det er noen dager i året vi nesten ikke kan være den foruten. Skal man virkelig feire, hører det ofte med å sprette noen champagnekorker. Men må det egentlig være champagne? For hva er det egentlig som skiller champagne fra andre typer musserende,
som prosecco og cava?

 

Det er enormt stor forskjell på musserende viner - ikke bare er produseres de i forskjellige land, de er også laget på forskjellige måter og med forskjellige druer. Via vårt nye onlinekurs vil foredragsholder Lise Aanes fra Esaias Vinbar guide deg gjennom de tre ulike typene fra vårt studio på vakre Sørenga Sjømat, slik at du kan finne din favoritt.
Du vil også få en forståelse for hvorfor prisnivået er så forskjellig, hvilke smaksforskjeller du skal se etter, hvordan boblene kan variere, og annen nyttig grunnkunnskap.

Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten. 

Alt dette får du med deg hjemme fra din egen stue. Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten.
Vinene er i Vinmonopolets basisutvalg og vil derfor være å finne på de fleste pol. Det kan i tillegg lønne seg å kjøpe «vinstoppere». Disse kan du bruke hvis du ikke ønsker å drikke opp alle flaskene på én kveld og heller vil nyte dem over tre ulike kvelder. 

Dette er vinene som gjennomgås på kurset:

Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo

Produsent:
Col del Lupo
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
10084901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

G. Reynolds Finissima Reserva Brut Nature

Produsent:
G. Reynolds
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
113,90 kr
Varenummer:
8140901
83 Poeng
Les smaksnotatene »

A.D. Coutelas Origin' Brut

Produsent:
A.D. Coutelas
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
329,00 kr
Varenummer:
5972301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Se våre andre onlinekurs:

Lær å lage de lekreste gindrinker

Smak og lær om fantastisk gode øl

Når du har kjøpt kurset vil du motta en kvittering. På den finner du en kode og en lenke til kurset du har meldt deg på. Denne må brukes innen 4 dager fra kjøpsdato. Husk at koden er personlig, og kan ikke sendes til andre. Videoene er opphavsrettslig beskyttet.

Kommende kurs

Til toppen