Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs
Onlinekurs

Lær forskjellen på prosecco, cava og champagne – Onlinekurs

Ingen festlig anledning er komplett uten en flaske bobler. Men skal du velge champagne, cava eller prosecco, og hva er egentlig forskjellen? Her kan du smake deg gjennom alle tre variantene og bli skolert i samme slengen - fra din egen sofa.
23 Desember 2020 - 16:40

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Musserende vin øker stadig i popularitet hos nordmenn, og det er noen dager i året vi nesten ikke kan være den foruten. Skal man virkelig feire, hører det ofte med å sprette noen champagnekorker. Men må det egentlig være champagne? For hva er det egentlig som skiller champagne fra andre typer musserende,
som prosecco og cava?

Det er enormt stor forskjell på musserende viner - ikke bare er produseres de i forskjellige land, de er også laget på forskjellige måter og med forskjellige druer. Via vårt nye onlinekurs vil foredragsholder Lise Aanes fra Esaias Vinbar guide deg gjennom de tre ulike typene fra vårt studio på vakre Sørenga Sjømat, slik at du kan finne din favoritt.
Du vil også få en forståelse for hvorfor prisnivået er så forskjellig, hvilke smaksforskjeller du skal se etter, hvordan boblene kan variere, og annen nyttig grunnkunnskap.

Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten. 

Alt dette får du med deg hjemme fra din egen stue. Om du vil, kan du på forhånd kjøpe inn vinene som gjennomgås, men kurset er også minst like lærerikt og interessant uten.
Vinene er i Vinmonopolets basisutvalg og vil derfor være å finne på de fleste pol. Det kan i tillegg lønne seg å kjøpe «vinstoppere». Disse kan du bruke hvis du ikke ønsker å drikke opp alle flaskene på én kveld og heller vil nyte dem over tre ulike kvelder. 

Nedenfor kan du se vinene som gjennomgås på kurset.

Se våre andre onlinekurs

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her