Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 2. mars

Lær det du trenger å vite om Tysklands viner
Foto: (rpeters86)

Lær det du trenger å vite om Tysklands viner

Tyskland er kjent for sine forfriskende rieslinger, men dette landet har mye mer å by på. Mai Tjemsland med den gjeve tittelen Master of Wine tar deg med på en reise gjennom kjente druer og områder, i tillegg til mindre kjente vinskatter. Du kommer garant
Julie Helene Amundsen
10 November 2019 - 13:43
Master of Wine Mai Tjemsland

Riesling er en av verdens aller mest kjente druer, og det er ingen som kan jobbe med denne druen bedre enn tyske vinbønder. Med landets til dels kjølige klima og mineralske jordsmonn trives rieslingdruen svært godt. Dette er en drue som er kjent for både sine søte og syrlige egenskaper, og tyskerne benytter den i et imponerende stort spekter av forskjellige stiler.

Denne kvelden vil du lære mer om de forskjellige såkalte predikatene innen for riesling, som er selveste nøkkelen til å forstå tyske viner. I tillegg vil Mai Tjemsland lære deg hva andre begreper som Grosse Gewachs (også kjent som GG), VDP, Feinherb betyr, og hva det vil si for vinen. 

Men Tyskland byr som tidligere nevnt ikke bare på riesling og kompliserte etiketter. De siste årene er pinot noir blitt en mer og mer vanlig drue å finne i de tyske vinmarkene, samt at den tyske musserende stilen også kjent som sekt har virkelig skapt stor begeistring her til lands, og det ikke uten grunn. I tillegg vil du lære om de mest berømte områdene som blant annet Mosel, Pfalz, Rheingau og Nahe. 

Mai Tjemsland har tittelen Master of Wine som er den aller gjeveste tittelen i vinverdenen. Hun er en av kun fem i Norge som har bestått de krevende prøvene for å kvalifisere seg til en slik tittel. Denne kvelden gir hun deg en ypperlig sjanse til å bli kjent med dette spennende landet, og dets deilige viner. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Se alle våre kurs her

  Foto: gilaxia
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her