Lær om italiensk vin og mat den 4. februar

Opplev ekte italiensk mat, drikk toppviner til og lær om alt du smaker. Mens du nyter, deler Nicolas Blomgren, restaurantsjef på 2. Etage, Continental, sine kunnskaper med deg. Alt skjer i uformelle og hyggelige omgivelser på Terra Bar & Restaurant. Spenn
Redaksjonen
13 Januar 2001 - 19:07

Arrangementet er fulltegnet. Du kan sende inn påmelding og bli satt på venteliste hvis vi får forfall. Du kan også delta på vår spennende vinsmaking med Australske Brown Brothers den 6. februar. Les mer

Dette blir en kveld du kommer til å huske. Velsmakende italienskinspirert mat, tilsvarende vin, og en foredragsholder som gløder for den rette kombinasjonen, må sette spor etter seg. Nedenfor finner du både menyen og vinen du skal drikke til. Fem retter, fem viner, alt skjer på Terra Bar & Restaurant i Oslo kjent for sitt gode kjøkken og med middelhavlandenes mat som sin spesialitet.

Nicolas Blomgren, som arbeider som restaurantsjef på 2. Etage, vil for hver rett som serveres gi deg bakgrunnen for valgt vin til denne retten. Det vil gjøre at du selv lettere finner frem til den rette kombinasjonen av mat og drikke når det er du som står for serveringen. Men før vi tar i bruk kniv og gaffel gir Blomgren oss en skikkelig innføring i italiensk mat og vin.

Inviter noen venner, ta med noen kunder, del gleden og opplevelsen av det gode bord.

Aperitif: Pinot Bianco 1999, Produttori di Colterenzio

Meny
Mozzarella Puter
Ost pakket i Parma-skinke, servert lun med en liten urtesalat
Vin: Tralivio Verdicchio dei castelli di Jesi Classico 1999, Sartarelli

Urtebakt Kveite med Sjøkrepsbuljong
Servert med knaskerøtter (små gulrøtter) og søtbakt pastinakk
Vin: Chianti Rufina Riserva 1996, Villa di Vetrice

Basilikum Sorbet

Lam med Estragonsjy
Servert med Paprikarisotto og hvitløksconfit
Barbera d''Alba "Piani" 1998, Pelissero.

Sjokolademousse Dråpe
Servert på kjeksbunn trukket i Marsala, og med ristede nelliker

Etter desserten fortsetter vi med litt mer rødvin: Primitivo del Tarantino 1999, Carparelli

Sted og dato: Terra Bar & Restaurant, Stortingsgt. 2, 0158 Oslo, søndag den 4. februar 2001 kl. 19.30
Pris pr. kuvert kr. 775,-

Påmeldingen er bindende.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her