Lager verdens beste østers

Norge leverer flatøsters i verdensklassen. Det mener i alle fall Eivind Bergtun fra Bømlo Skjell AS.
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 09:00

Nær sagt alt går til gourmetmarkedene. Mottagelsen har vært fantastisk.
 
 God smak
- Grunnen til at vi kan skryte på oss ekstra god kvalitet, er at norsk østers har en spesiell god smak og konsistens grunnet våre gunstige dyrkningsforhold, sier Bergtun til kyst.no.
 
Eksklusiv
Flatøstersen er regnet som en av verdens mest eksklusive østersarter. Den vokser senere her i Norge på grunn av det kalde vannet. Dette har mye å si for konsistensen på skjellet, og det gir den norske østersen en bedre kvalitet.
 
NET Østers
Så å si alle som driver med østers i Norge er med i nettverket NET Østers.
 
- Nå er vi 44 mer eller mindre aktive dyrkere, sier Bergtun, og vi er en samlet næring fra Lillesand til Ålesund som jobber godt i lag.
 
Til restauranter
Men produksjon er en ting, marked er noe annet. I dag går mesteparten av produksjonen til restauranter i Oslo, Bergen og Stavanger. Noe av produksjonen går til de beste fiskediskene i butikker.
 
- Vi har ikke begynt å eksportere til utlandet riktig ennå, men fra neste sesong regner vi med å starte eksport til utvalgte segmenter i det Europeiske markedet. Vi har sendt ut flere prøver til potensielle kunder og tilbakemeldingene har vært svært lovende, sier Bergtun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her