Lager verdens beste østers

Norge leverer flatøsters i verdensklassen. Det mener i alle fall Eivind Bergtun fra Bømlo Skjell AS.

Nær sagt alt går til gourmetmarkedene. Mottagelsen har vært fantastisk.
 
 God smak
- Grunnen til at vi kan skryte på oss ekstra god kvalitet, er at norsk østers har en spesiell god smak og konsistens grunnet våre gunstige dyrkningsforhold, sier Bergtun til kyst.no.
 
Eksklusiv
Flatøstersen er regnet som en av verdens mest eksklusive østersarter. Den vokser senere her i Norge på grunn av det kalde vannet. Dette har mye å si for konsistensen på skjellet, og det gir den norske østersen en bedre kvalitet.
 
NET Østers
Så å si alle som driver med østers i Norge er med i nettverket NET Østers.
 
- Nå er vi 44 mer eller mindre aktive dyrkere, sier Bergtun, og vi er en samlet næring fra Lillesand til Ålesund som jobber godt i lag.
 
Til restauranter
Men produksjon er en ting, marked er noe annet. I dag går mesteparten av produksjonen til restauranter i Oslo, Bergen og Stavanger. Noe av produksjonen går til de beste fiskediskene i butikker.
 
- Vi har ikke begynt å eksportere til utlandet riktig ennå, men fra neste sesong regner vi med å starte eksport til utvalgte segmenter i det Europeiske markedet. Vi har sendt ut flere prøver til potensielle kunder og tilbakemeldingene har vært svært lovende, sier Bergtun.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen