Laget Norges beste kake

Line Tonerud Johansen, konditorlærling ved Theatercaféen, vant både Årets beste kake 2009 og Folkets Favoritt da Norges beste konditorer møttes til dyst.
Redaksjonen
06 November 2009 - 22:00

Line Tonerud Johansen startet som konditorlærling så sent som i februar i år. Men hun hadde da allerede kokkefagbrev. Etter den fantastiske innsatsen nå, og premieringen av den, er hun ikke i tvil om at det er konditor hun skal bli.

- Jeg har komponert oppskriften selv og den inneholder kokoslimemousse med ananaskjerner i tillegg til at det er en melkesjokoladebunn. Jeg synes jo den smaker veldig godt selv, smiler 21-åringen.

Kloppen jumbo
Konkurransen skal vises på TV2 i den nye serien "Norgesmester" som har premiere neste år. TV2s egen Solveig Kloppen målte krefter med de beste. Det endte med jumboplass.

 - Dette var vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde faktisk frem til i dag trodd jeg at skulle klare å slå noen. Da jeg fikk opplæring hos Pascal, sa han at jeg kunne klare en topp-tre plassering. Jeg trodde blindt på ham. Det virket så enkelt da han stod ved siden av meg. Det ble noe helt annet å gjøre det på eget kjøkken.

- Jeg tror jeg brukte 14 timer eller noe sånt på kaken. TV-teamet som filmet meg måtte jobbe overtid før jeg ble ferdig. Innslaget som kommer på TV2 neste år, vil nok vise Solveig Kloppen fra en litt annen side enn folk flest kjenner. Det ble noen stygge ord på kjøkkenet, sier en lattermild Kloppen som ikke har tenkt å bake på en stund.

Resultater:
Vilde Moe, som også er på Theatercaféen, fikk andreplassen mens Knut Arne Spjøtvold og Olav Ruud, fra Nobel Catering og Conditori i Bærum, sammen tok tredjeplass. Deretter kom Ivar Bakke fra Evensens bakeri og konditori i Kirkenær, Cathrine Nilsen fra Rica Nidelven i Trondheim og Sigrid Linn Fjærstad tok sjetteplass. I tillegg deltok Mats-Erland Jensen fra Statholdergården i Oslo, Kjersti Kleven fra Theatercaféen, Tor Erik Barlindhaug fra Holmen Fjordhotell i Asker og dessuten programleder i TV2, Solveig Kloppen. Som kom på sisteplass...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her