Laget Norges beste kake

Line Tonerud Johansen, konditorlærling ved Theatercaféen, vant både Årets beste kake 2009 og Folkets Favoritt da Norges beste konditorer møttes til dyst.
Redaksjonen
06 November 2009 - 22:00

Line Tonerud Johansen startet som konditorlærling så sent som i februar i år. Men hun hadde da allerede kokkefagbrev. Etter den fantastiske innsatsen nå, og premieringen av den, er hun ikke i tvil om at det er konditor hun skal bli.

- Jeg har komponert oppskriften selv og den inneholder kokoslimemousse med ananaskjerner i tillegg til at det er en melkesjokoladebunn. Jeg synes jo den smaker veldig godt selv, smiler 21-åringen.

Kloppen jumbo
Konkurransen skal vises på TV2 i den nye serien "Norgesmester" som har premiere neste år. TV2s egen Solveig Kloppen målte krefter med de beste. Det endte med jumboplass.

 - Dette var vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde faktisk frem til i dag trodd jeg at skulle klare å slå noen. Da jeg fikk opplæring hos Pascal, sa han at jeg kunne klare en topp-tre plassering. Jeg trodde blindt på ham. Det virket så enkelt da han stod ved siden av meg. Det ble noe helt annet å gjøre det på eget kjøkken.

- Jeg tror jeg brukte 14 timer eller noe sånt på kaken. TV-teamet som filmet meg måtte jobbe overtid før jeg ble ferdig. Innslaget som kommer på TV2 neste år, vil nok vise Solveig Kloppen fra en litt annen side enn folk flest kjenner. Det ble noen stygge ord på kjøkkenet, sier en lattermild Kloppen som ikke har tenkt å bake på en stund.

Resultater:
Vilde Moe, som også er på Theatercaféen, fikk andreplassen mens Knut Arne Spjøtvold og Olav Ruud, fra Nobel Catering og Conditori i Bærum, sammen tok tredjeplass. Deretter kom Ivar Bakke fra Evensens bakeri og konditori i Kirkenær, Cathrine Nilsen fra Rica Nidelven i Trondheim og Sigrid Linn Fjærstad tok sjetteplass. I tillegg deltok Mats-Erland Jensen fra Statholdergården i Oslo, Kjersti Kleven fra Theatercaféen, Tor Erik Barlindhaug fra Holmen Fjordhotell i Asker og dessuten programleder i TV2, Solveig Kloppen. Som kom på sisteplass...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her