Laks og ørret

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Aperitif gir deg spennende juleoppskrifter på laks og ørret, og selvfølgelig servert med drikkefølge til.
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 02:02

Artikler om laks og ørret

Her får du ny inspirasjon til din hjemlige laksemeny.
 
Hvis du har forspist deg på sushi, er tiden inne for å gyve løs på sashimi som er rå fisk skåret i pene skiver med skarp kniv og stø hånd. Perfekt som kveldskos med gode fiskeglade venner.
 
Sushi er en fryd for både gane og øyet, og det er dessuten utrolig sunt. Lag din egen sushi med disse lekre oppskriftene og instruksjonsvideo.
 
På Møvik kai på Sotra, en halvtimes kjøring vestover fra Bergen sentrum, finner vi Kokken Arthur, med Fjetland til etternavn. Her har han ambisjoner om å bidra aktivt til å forbedre mattilbudet utenfor storbyene - og til og med konkurrere med dem.
Nyere forskning viser hvor viktig riktig behandling av fisk er for oss som skal nyte sjøens delikatesser. Les mer om hvorfor, og ikke minst hvordan, du sikrer kvaliteten.
 
Bocuse d'Ors fiskeprisvinner Sven Erik Renaa vet hva som skal til for å oppnå det perfekte fiskemåltidet. Og ishavsrøye er en av favorittene.
Ørret er i tillegg til laks en svært ettertraktet eksportartikkel fra Norge. Her finner du gode oppskrifter og historien til denne delikate fisken.
 
Ishavsrøya er ved hjelp av en liten men veldrevet oppdrettsnæring blitt et trygt alternativ for deilige fiskemiddager. Velsmakende, fleksibel og lett å tilberede er stikkord for de 12 oppskriftene du her får.

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
 
Selvgjort er velgjort, og det er langt enklere å lage delikat pålegg selv. Se de gode oppskriftene her.

Oppskrifter
 
 
Drikke til fisk
Hvilket vinfølge skal fisk og skalldyr ha? Et stadig tilbakevendende spørsmål.
 
I denne artikkelen tar Apéritif for seg de grunnleggende prinsippene og gir deg en så grundig innføring at du etter å ha lest artikkelen fint står på egne ben ved poldisken.
 
Du behøver ikke lenger være i tvil hva du skal servere til laksen. Se alle de gode vinene i denne artikkelen.
 
Lær hva du kan drikke til de deilige rettene for å løfte smaksopplevelsene til nye høyder.

Sjekk ut Apéritifs juleøltester her

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her