For britene har vært mye flinkere til å bruke innmat enn eksempelvis vi nordmenn. Bare tenk på haggis, blodpølse og kidney pie. Devilled lambs kidneys er en annen, mindre kjent britisk klassiker som må prøves om du får tak i lammenyrer. Den kan alternativt lages med lammelever eller innmat av kylling eller and som er lettere å få tak i.
Dagens rett

Foto: (monkeybusinessimages)
Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2025 - 00:00
Devilled lambs kidneys - krydrete lammenyrer på toast

Fremgangsmåte
- Rens lammenyrer for hinner, del dem i to (eller fire om de er store) og fjern sener.
- Tørk med kjøkkenpapir.
- Bland mel og krydder jevnt.
- Rull nyrehalvdelene i blandingen og knips av overflødig mel.
- Varm olje i en panne ved høy varme og stek nyrehalvdelene raskt på begge sider.
- Skru ned varmen og tilsett smøret, rør rundt i pannen mens smøret smelter.
- Dryss over hakket koriander og evt mer salt.
- Grill eller rist brødskivene.
- Fordel nyrene på toastene og server.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå