Akevittbaren som sikkert vil føre flere av Lysholmerakevittene, åpner 3. mars i Erich Christians Skjenkestue med adresse Carl Johan Lunch og Møteplass helt nederst i Nordre gate. Hvor mange andre akevitter som baren byr på, vites ikke i øyeblikket, men vi antar at det blir nær sagt rubbel og bit av hva som er tilgjengelig i Norge. Er du uinnvidd i akevittens fantastiske historie, ja, da bør du få tak i Hroar Deges praktbok Historien om de norske Akevitter (Kilden Forlag). Dette er Deges motivasjon for å gå i gang med det omfattende bokverket. - Vi manglet en identitet for vår drikkekultur, riktignok har vi en ølbok, men kunnskapen om det norske brennevinet hadde ingen tidligere samlet i bokform. Jo mer jeg tenkte over dette, jo mer motivert ble jeg til å gå i gang, forteller Dege. For det er litt av et stykke forskningsarbeid han kan legge frem. Boken føyer seg inn i rekken av Deges produksjoner hvor den siste var Christopher Hammers kokebok fra 1793. Akevittboken inneholder mange spennende historier, fortalt på en slik måte at du føler forfatterens store engasjement. Boken er dessuten fylt med flotte historiske illustrasjoner. Kroner 490 (ISBN 82-7627-016-6).
Landets første akevittbar
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Det mest spennende er eksperimenter med sider og drueskall, smakstilsatt mjød og porter laget som i 1864
I spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Les hele sakenGi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele saken