Lanserer Matvegen

En undersøkelse blant tyskere viser at 7 av 10 mener lokal mat og matkultur er viktig for valg av feriemål. Derfor lanseres Matvegen.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 15:52

Undersøkelsen viser også at turister som besøker Norge, ikke forbinder landet med matopplevelser. Frem til nå har turister kun blitt tilbudt hamburgere, pølser og pommes frites langs norske veier.

Rundreise
Nå lanserer De Historiske Hotel & Spisesteder Matvegen, en rundreise i norsk kulinaria. Den strekker seg fra Oslo i øst til Bergen i vest. Målet er å vise turistene langs norske veier at Norge har mye mer å tilby enn fastfood og ferdigmat.

Felles for hver av stedene langs Matvegen er at de har egne, sesongvarierte menyer basert på utvalgte lokale råvarer og lokal matkultur. Foruten vinlisten, tilbys også et utvalg av norsk akevitt som skal gi turistene en sann smak av Norge.

Frittstående
De Historiske Hotel & Spisesteder er en gruppering av 44 frittstående hoteller og restauranter. Medlemmene består av herregårder, herskapshus, gods, store og små trehoteller i jugendstil og gamle skysstasjoner som er gjort om til hotell.

Det som kjennetegner disse stedene er historiefortelling som en ramme for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. De Historiske Hotel & Spisesteder har rundt 50 prosent utenlandske gjester hvert år, og den kulturelle opplevelsen er et kjært innslag blant både utenlandske og norske turister.

Følgende  steder er en del av Matvegen:
Oslo
Statholdergaarden, Værtshuset Bærum Verk, Frognerseteren og Ekebergrestauranten.

Lom
Fossheim Turisthotell

Solvorn i Sogn
Walaker Hotell

Balestrand
Kvikne´s Hotel

Bergen
Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tractuersted
 
Os
Solstrand Hotel & Bad

Voss
Fleischer´s Hotel

Utne i Hardanger
Utne Hotel

Geilo
Dr. Holms Hotel
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her