Samler økologi-Norden til én messe

Samler økologi-Norden til én messe

Natural Products Scandinavia henter økologiske produkter fra 30 land til nordiske horecakunder.
28 September 2012 - 14:13

Messen Natural Products Scandinavia ønsker å bli den største fagmessen for nordiske innkjøpere og fornhandlere som er opptatt av økologi og bærekraftig livsstil. Målet er å samle hele den nordiske bransjen innen økologiske produkter når messen går av stabelen i Malmømessen i Hyllie 14. og 15. oktober.

Messen er en nordisk avlegger av Europas ledende messe på området, Natural & Organic Products Europe, som avvikles i London hvert år. Den har eksistert i 16 år, og interessen for området har steget kraftig de siste årene. Det gjelder ikke minst i Norge og resten av Norden, som leder an innen oppmerksomhet og interesse for økologi og bærekraftighet.

Stort i Norge

I 2005 ble det ifølge statistikk fra Euromonitor solgt økologiske varer for 432,7 millioner kroner i Norge. I 2010 hadde tallet steget til hele 729,2 millioner kroner, skriver messearrangøren i en pressemelding.

– Den nordiske regionen, ikke minst Norge, har stor betydning i forhold til økologi og bærekraftighet. De seneste årene har flere og flere innkjøpere fra de nordiske landene deltatt på messen i London, derfor er vi glade for å kunne presentere en nordisk messe som kan avspeile den store interessen for området, sier Carsten Holm, direktør i Diversified som står bak den engelske og nordiske messen.

LES OGSÅ: Økologisk og kortreist ga pris

Mange norske utstillere

Den nye messen byr på omkring 175 utvalgte utstillere fra Norden og 26 andre land. De viser frem sine nyeste produkter innen naturlige og økologiske matvarer, Fairtrade, «free-from food» og produkter rettet mot en bærekraftig livsstil.

LES OGSÅ: Disse skal friste i Mathallen

Natural Products Scandinavia har mange norske utstillere, og messen støttes blant annet av Bransjerådet for Naturmidler, Sunkost, Validus og Life.

Gratis konferanseprogram

Natural Products Scandinavia henvender seg til detaljistforhandlere, som helseforretninger, grossister, importører, dagligvareforhandlere og varehus. Messen skal hjelpe detaljistforhandlere med å finne nye produkter og utvikle nye innkjøpsavtaler, som kan gjøre det enklere og billigere for forbrukerne å leve sunt og økologisk.

Som en del av messe avvikles et stort, gratis konferanseprogram med ledende internasjonale talere – blant annet Turid Backer fra Bransjerådet for Naturmidler, Stefan Engseth forfatteren bak Sharkonomics, Helena Markstedt fra Feirtrade og helseekspert Stefan Landin.

Videre kan man møte TV-kostholdsveileder Lene Hansson fra Danmark, matguruen Mikael Mäkinen fra Finland, Yanna Barakova og Plamen Barakov fra Bulgaria, Simon Pettman fra Storbritannia, detailchef Alf Dunbar fra Scotland, Amarjit Sahota, Formann for Organic Monitor i Storbritannia, og mange flere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her