Laveste ølsalg på åtte år

Laveste ølsalg på åtte år

Regntung sommer får skylda for sviktende ølsalg.
01 August 2012 - 15:00

Ølsalget svikter. Ifølge Bryggeriforeningen var ølsalget i juni i år det dårligste siden 2004, og det er får merke tørken mest. Ølsalget på restaurantene gikk ned med 10 prosent i juni år, i forhold til samme tid i fjor.

I juni i år ble det solgt i overkant 22 millioner liter øl på landsbasis, det er en nedgang på rundt én million liter fra samme tid i fjor.

– Ølsalget er veldig avhengig av godt vær. Juni, juli og august er vanligvis gode måneder, forklarer direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen Petter Nome til NRK.no.

Null på polet

De siste ukene har det vært nullvekst av salg på sterkøl og vin på Vinmonopolet.

LES OGSÅ: Mindre fra butikk, mer fra polet

– Flere reiser til Sverige på handeltur når det er dårlig vær. Også alternative salgskanaler som Tax Free tar kundene, fordi flere nordmenn reiser til utlandet nå enn i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen til NRK.no.

Brygger hjemme

Interessen skyter imidlertid i været. Ifølge Dagens Næringsliv vil hjemmebryggere trolig lage 20 millioner halvlitere med øl i 2012.

LES OGSÅ: Vi drikker mer og mer nisjeøl

– Det har vært en vanvittig økning på interessen for hjemmebrygging og mikrobryggerier. Vi ser også at restaurantbransjen satser på brede ølmenyer, sier Nome.

Denne tendensen har eksistert i deler av Europa og USA lenge.

– Norge kommer litt etter. Kortreist nisjeproduksjon av mat har blitt mer populært, og det er naturlig at det skjer med drikkevarer også, sier Nome.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her